Eén dag thuiswerk = 2.300 euro

Wie nog een argument zocht om thuis te mogen werken: één dag per week thuiswerken bespaart je werkgever per jaar tot 2.300 euro. Dat berekende Athlon Car Lease.

"De resultaten in het rapport liegen er niet om", zegt directeur Richard Sikkel van de leasemaatschappij. "De leaserijder bespaart gemiddeld 2.300 euro per jaar als hij één dag in de week thuis werkt." Het rapport komt tot dat bedrag door de besparing van brandstof en de extra arbeidsproductiviteit mee te wegen in de berekening.

Maar niet alleen werknemers met een bedrijfswagen die thuiswerken, betekenen een financieel voordeel voor het bedrijf. Als je de trein neemt in plaats van met een leasewagen te rijden, levert dat je werkgever 1.000 euro per jaar op. De brandstofkosten zijn goedkoper en bovendien werken veel mensen nog door in de trein.

Bedrijven zouden ook moeten overwegen om de helft van hun wagenpark te vervangen door zuinige auto's, stelt Athlon. Dat leidt tot een kwart minder CO2-uitstoot en een besparing van 1.500 euro per leaserijder per jaar.

Meer info over Thuiswerken

30/12/2008