De XII werken bij Group Denys

"Onze divisie 'dream works' onderzoekt onder meer nieuwe vormen van mobiliteit." (Johan Van Wassenhove, ceo Denys Group)

Alleen maar gebouwen of wegen bouwen is out. Diversificatie en innovatie zijn de weg naar de toekomst, als het van de Gentse bouwgroep Denys afhangt. Wie een toekomst wil opbouwen in spannende bouw- en infrastructuurprojecten, is welkom in Wondelgem – en ver daarbuiten.

Hét lopende project van de Denys Group is de gevangenis in Haren, momenteel de grootste publieke aanbesteding in België. Het bedrijf bouwde eerder ook het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Maar gebouwen vormen maar één aspect van de activiteiten.

Ceo Johan Van Wassenhove: “Haren is een complex project waarop we onze knowhow kunnen botvieren. Maar zie ons niet als een klassieke bouwonderneming. Onze pijlers zijn water, energie, mobiliteit, restauratie, bouwkunde en speciale technieken. Onze divisie ‘dream works’ onderzoekt onder meer nieuwe vormen van mobiliteit. We zijn een gezond, organisch groeiend bedrijf, en dat spreekt in de huidige bouwsector niet vanzelf. Het maakt ons tot een gegeerde werkomgeving. Wij krijgen veel spontane sollicitaties. Mensen zien in ons een frisse nieuwe speler in een landschap waarvan de grote spelers wat verstard zijn. Omdat we een geïntegreerde bouwonderneming zijn met verschillende activiteiten, vangen we als geheel beter conjunctuurschokken op. We slepen op diverse terreinen grote projecten in de wacht.

Pas nog hebben we getekend voor drie nieuwe busstelplaatsen voor De Lijn. En natuurlijk zijn we in de running voor de exploitatie van het nieuwe voetbalstadion van Brussel, een project dat we deze week hebben voorgesteld.”

Wereldwijd

“Vergeet daarbij ook onze gespecialiseerde buitenlandse activiteiten niet”, vervolgt Van Wassenhove. “Engineering, bouw en exploitatie van drinkwaterinstallaties in Afrika bijvoorbeeld. Waterzuivering is één van onze core-activiteiten. Een andere is de bouw van hogedrukgaspijpleidingen, waarvoor we wereldwijd projecten hebben lopen. Jonge professionals kunnen daardoor heel wat buitenlandse ervaring opdoen bij ons, om daarna weer op binnenlandse werven aan de slag te gaan. België blijft erg belangrijk voor ons en biedt nog veel kansen voor technologisch geavanceerde infrastructuurwerken. Een aantrekkelijk perspectief op lange termijn. Maar Denys trekt ook topspecialisten met ervaring, zoals onze hoofdcalculator of onze grondmechanica-expert. Daardoor konden we een zeer degelijk engineering- en studiebureau opzetten, ondergebracht in ons hoofdkantoor – een functioneel, maar mooi, vernieuwend en duurzaam gebouw. Net als het businessmodel waarop we blijven doorgaan.”

(wv)

Meer info over Waar vind ik jobs? , Jobs met toekomst , Bouw

06/02/2015