De populairste bedrijfswagen anno 2009

Bedrijfswagens worden alsmaar groener en kleiner. Op een jaar tijd heeft de Audi A3 zijn grotere broer van de troon gestoten.

26 augustus 2011

Delen

Audi A3

Toch heeft ‘downsizing’ niet enkel met centen te maken. De constructeurs rusten hun modellen ook alsmaar beter uit. Toen de Volkswagen Golf uitkwam, werd die gepromoot als een kleine wagen. Maar de Golf werd steeds groter zodat er een niche ontstond voor een nieuwe kleine auto: de Polo. Hetzelfde gebeurde met de Audi A4. De kleinere A3 is inmiddels even goed uitgerust, maar goedkoper in aankoopprijs. Werkgevers zijn daar niet blind voor.

Welke wagens horen bij welke functies?

Werkgevers geven steeds vaker een bedrijfswagen aan hun personeel, zelfs in tijden van crisis. Welke auto jij krijgt, hangt sterk af van je functie. Hieronder vind je per functieniveau de 3 meest gegeven bedrijfswagens.

Populairste bedrijfswagens per functie                               

Op directieniveau is er van de groene Audi A3 geen spoor te bekennen. Daar blijven de BMW 525 en de Audi A6 de populairste modellen. Aan de aankoop van hun bedrijfswagen mogen general managers gemiddeld 46.950 euro spenderen. Gespecialiseerd personeel zoals boekhouders en juristen krijgen gemiddeld 24.650 euro. In die prijscategorie zijn de Audi A4 en A3 het meest in trek.”

in samenwerking met Watson Wyatt                             

Op zoek naar een leuke job?
Bekijk de jobs bij Jan De Nul

                          

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.