De kantoortoekomst van BFO

Met zijn interieur doet het financiële consultancybedrijf BFO Family Office zijn naam alle eer aan. Terwijl de kantoren erg minimalistisch en zakelijk ogen, stralen de ontmoetingsruimtes een gezellige, huiselijke sfeer uit.

26 december 2008

Delen

Zakelijk ontmoet huiselijk

In de cafetaria waan je je zelfs in een landelijke taverne. Kwestie van het werk- en ontspanningsdomein duidelijk af te bakenen. "Zo krijg je in elke zone de juiste ingesteldheid", vertelt directeur Kurt Verellen. "De bureaus houden we liefst zo leeg mogelijk, zonder papieren. Een rommelig bureau zorgt immers ook voor een rommeltje in je hoofd."

"Door de gezellige sfeer blijf ik al eens langer plakken"

De medewerkers die veel bij klanten thuis zitten, hebben zelfs geen eigen bureau. Voor hen is er een grote mobiele werkdesk. "Thuiswerken en flexibel werken moedigen we echter niet sterk aan. We vinden het belangrijk elkaar nog zoveel mogelijk face-to-face te zien", merkt Kurt nog op. "De familiale sfeer uit onze ontmoetingsruimtes is namelijk niet alleen verpakking. Zo houden we op vrijdagavond happy hour in ons eigen café binnen het bedrijfscomplex. Het is hier zo aangenaam werken dat ik zelf soms moeilijk naar huis geraak (lacht)."

Beter doorwerken

Directiesecretaresse Annick Houtsaeger ziet zich alvast niet meer terugkeren naar een klassiek kantoortje. "In onze vorige bureaus zaten we veel dichter bij elkaar. Je had dan wel meer direct contact met je collega's, maar dikwijls was het zo lawaaierig dat je je nauwelijks kon concentreren. Nu kan ik beter doorwerken. Bovendien zie je elkaar nog veel in de gemeenschappelijke ruimtes. Daar is de sfeer zo gemoedelijk dat je als eens langer blijft plakken. Let wel: het is niet omdat het gezellig is, dat er niet gewerkt moet worden. Maar vrienden die hier over de vloer komen zijn toch allemaal stiekem wat jaloers (lacht)."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.