Consouling Store uit Gent verkozen tot Starter van het Jaar

Consouling Store, een platenlabel-shop-koffiebar uit Gent, is de eerste winnaar van de Unizo-verkiezing van Starter van het Jaar. Zaakvoerder Mike Keirsbilck, een doctor in de Letterkunde, heeft de 'beste job die hij kan dromen'.

5 december 2014

Delen

"Met mijn zaak beteken ik iets voor wie net zo bezeten is van muziek als ikzelf.” (Mike Keirsbilck, zaakvoerder Consouling Store)

Consouling Store in Gent is een mix tussen een platenlabel, shop, koffiebar en agentschap voor experimentele muziek. Zaakvoerder Mike Keirsbilck, een doctor in de Letterkunde, liet zijn achtergrondstudies voor wat ze waren en koos resoluut voor zijn passie. Onder meer die passie, gecombineerd met een overtuigend businessmodel, zijn durf, internationale activiteiten en doorzettingsvermogen in een niet evidente sector, gaven bij de jury de doorslag.

“Consouling is een inspirerend voorbeeld voor al wie aan een eigen zaak denkt, en dat is precies wat we zochten”, motiveert de Unizo-jury haar keuze. Voor Mike is zijn zaak 'de beste job die hij ooit kon dromen'. “Ik kan iets betekenen voor muzikanten en voor anderen die net zo bezeten zijn door muziek als ikzelf.” Zijn vrouw Nele Buys, licentiate Germaanse Talen, helpt mee in de zaak, naast haar vaste job.

Consouling store begon in 2008 als platenlabel voor experimentele muziek onder de vorm van een vzw. Sinds begin 2014 is Consouling Store actief als eenmanszaak. Het uitgeven van muziek is nog steeds de core business, maar Consouling Store brengt ook muziek uit voor derden en geeft daarover advies. Mike biedt promotie aan en zorgt voor de distributie. Daarnaast profileert Consouling Store zich als een bedrijf dat de ervaring rond ‘andere muziek’ wil vergroten.

Koffiebar

Zaakvoerder Mike opende ook een koffiebar. Zo kunnen bezoekers kennismaken met experimentele muziek, mekaar ontmoeten en platen kopen. Dit leidde in het verleden al tot een samenwerking tussen Wouter Deprez en een muzikant voor het ontwerp van een platenhoes.

Unizo organiseert de wedstrijd 'Starter van het Jaar' om mensen te stimuleren om een eigen zaak te starten. Het aantal starters in ons land daalde dit jaar met 2,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Enkel wie zelfstandig onderneemt in hoofdberoep, gestart is tussen 1 juli 2013 en 30 juni 2014 en in het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn of haar zaak uitbaat, kon aan de wedstrijd deelnemen. Unizo ontving zo’n 140 kandidaturen.

(wv) – Meer info: www.consouling.be / www.ikwordmijneigenbaas.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.