Bijna één op de twee wil van job veranderen

Ondanks de moeilijke economische tijden is toch bijna de helft van plan ontslag te nemen voor een andere job. Een zesde wil dat zelf nog binnen het jaar doen. Dat blijkt uit een enquête van Jobat in samenwerking met onderzoeksbureau iVox.

22 december 2008

Delen

"Jobhoppen wordt inderdaad positiever gezien", merkt onderzoekster Marijke Verbruggen van de KULeuven. "Maar als het eropaan komt, neemt de Belg toch liever geen al te groot risico."

Meer verdienen blijft de topreden om voor een andere job te gaan (55 procent). Daarnaast spelen de nieuwe uitdaging (52 procent) en de mogelijkheid om de eigen talenten meer te ontplooien (49 procent) mee.

          

Opvallend is dat een vierde verandert omdat er intern geen promotiekansen zijn. Nochtans zou bijna 90 procent af en toe binnen het eigen bedrijf veranderen als ze daar de kans toe hadden. Bijna een op twee heeft immers sterk de behoefte om regelmatig van job te veranderen.

Binnen het jaar je job opzeggen voor een andere, ziet de helft wel als jobhoppen. Bijna 60 procent vindt dat zo'n type van nomadische loopbaan normaal geworden is. Driekwart omschrijft jobhoppers als avontuurlijk, volgens 63 procent getuigt jobhoppen van zin voor initiatief.

       

83 procent wijst erop dat jobhoppen weinig vertrouwen schept bij werkgevers. Volgens ruim de helft heeft het ook een slechte impact op je carrière. Een zesde oppert zelfs dat werknemers de werkgever een vergoeding moeten betalen als ze binnen de 3 maanden opstappen.

(14/11/2008)

bullets Jobhoppen in stijgende lijn     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.