Belgische loonkost echt zo hoog?

Ons land blijft onlosmakelijk verbonden met de vloek van de hoge loonkosten. Ook dit jaar prijken we weer bovenaan de lijst met hoge loonkostlanden in de EU.

27 november 2014

Delen

Het Duitse Institut für Makroökonomie und Konjunkturforschung (IMK) publiceerde zijn rapport over de gemiddelde loonkost in de EU en de cijfers zijn best aan de hoge kant. Zeker voor België, want we staan al enkele jaren bovenaan de lijst en konden ook deze keer weer een stijging optekenen.

Top 3

Enkel Denemarken gaat ons voor in het rijtje met landen met hoogste loonkost in de EU. Zij staan met een gemiddelde kost van 41,4 euro per uur op nummer één, terwijl wij ze met 41,2 (een stijging van 0,8 tegenover vorig jaar!) op de hielen zitten. Zweden hangt met 41 euro vlak achter ons.

Industrie

Als het op de loonkost in de industrie aankomt, staan we met stip (én met 42,7 euro per uur!) op nummer 1. In de dienstensector blijven we wel op nummer 2 hangen, achter Denemarken dus.

Gemiddelde loonkost EU

In vergelijking ... Frankrijk komt op de vierde plaats met 34,9 euro, wat toch al een duik naar beneden is. In Duitsland is het zelfs maar 31,3 euro. Gemiddeld bedraagt de loonkost in de EU dan ook maar 23,9 euro.

 

(sjv) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.