'Bewust gekozen voor 9 jobs op 15 jaar tijd'

"Je kan maar jezelf ontdekken door op veel verschillende plaatsen te zitten", vindt S.F., die liever anoniem wil blijven. "Jobhoppen wordt namelijk, hoewel onterecht, nog vaak als iets negatiefs beschouwd." Maar voor hem was het een carrièrezet.

22 december 2008

Delen

"Ik studeerde marketing, maar maakte die studie niet af. Daardoor moest ik in het begin van mijn carrière pakken wat er te pakken viel. Ik ging eerst in uitvoerende functies aan de slag, maar werkte me op en heb nu een leidinggevende job in de logistiek."

Maar eerst doorkruiste zijn carrièrepad verschillende sectoren, kleine ondernemingen en ook multinationals. "Op de duur was het wel niet zo eenvoudig meer op sollicitaties om mijn parcours uit te leggen. Je moet de kans krijgen om het wat te kaderen. Voor mij was het vooral een manier om te ontdekken waar mijn talenten lagen. Van elke werkervaring pik je trouwens de positieve kanten mee. Het is een leerproces."

Nieuwe dingen ontdekken

Dat parcours heeft hem geen windeieren gelegd. "Maar voor het financiële hoef je het niet in de eerste plaats te doen. Je loon maakt je namelijk maar één keer per maand blij. Mij gaat het er eerder om nieuwe dingen te ontdekken, vandaar dat ik mij ook niet binnen hetzelfde bedrijf zag veranderen van functie. Als het nieuwe ervan af is en de job routine begint te worden, zoek ik liever iets anders."

Toch lonkt nu de zekerheid van een standvastige job. "Jobhoppen hou je maar een beperkte periode vol. Het is ook meer iets voor aan het begin van je carrière. Ondertussen bekleed ik een leidinggevende functie binnen de logistiek en die job hoop ik toch nog een groot aantal jaar te doen. Het is ook niet omdat je in het verleden vaak en snel van job veranderd bent, dat je dat blijft doen. Maar spijt heb ik er niet van."

 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.