'Dit is de goedkoopste opleiding die ik al gevolgd heb'

Arnold Van Dijck Student Executive MBA (UAMS) Kostprijs: 15.480 euro

17 december 2008

Delen

Wie er minstens zes jaar professionele ervaring opzitten heeft, kan aan de UAMS een tweejarige Executive Master of Business Administration volgen, kortweg een eMBA. De opleiding richt zich naar eigen zeggen op professionals die zich op een kruispunt in hun carrière bevinden. Eén van hen is Arnold Van Dijck, met 52 jaar de oudste van zijn lichting.

"Jarenlang stond ik aan het hoofd van een bedrijf dat installaties importeert en exporteert. Sinds twee jaar werk ik echter als interim manager. Hét moment voor mij om eens een update te doen van mijn managementkennis. Het is niet omdat je al heel wat ervaring hebt, dat je oogkleppen op moet hebben voor vernieuwingen, hé", vertelt Arnold.

Maar helpt het ook je carrière vooruit? "Ongetwijfeld. Je bouwt immers een interessant netwerk uit. Zo komen er vaak topmensen uit het bedrijfsleven spreken. Qua return-on-investment is dit dan ook één van de goedkoopste opleidingen die ik al gevolgd heb. Hoeveel geld geef je soms niet uit voor opleidingen waar je achteraf niets aan hebt?"

'Een MBA is ideaal als je wil scheiden'

Toch moet je niet alleen financieel veel investeren in een MBA. "Het slorpt ontzettend veel tijd en energie op", waarschuwt Arnold. "Het is ook één van de beste procedures om te scheiden (lacht). Begin er dus niet aan zonder goedkeuring van je partner." Naast het werk moeten de studenten namelijk op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag intensief les volgen. Daar komt wekelijks nog eens 10 à 15 uur voorbereidend werk bovenop.

"Met zo'n eMBA kan je dus wel sneller carrière maken, maar je moet er ook de inspanning voor leveren. Bovendien beslissen finaal nog altijd de bedrijven zelf of je vlug doorstroomt naar de top", vindt Arnold. "Toch is het geen slecht idee vanuit de basis en met de nodige nederigheid door te groeien. Daarom vind ik het ook zo goed dat je zonder beroepservaring niet aan deze opleiding kan beginnen."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.