Arbeidswensen voor 2009

Vorige week vroegen we de bezoekers van Jobat.be wat ze zichzelf professioneel toewensen in 2009. Dat blijkt heel wat te zijn. Uit de vele reacties selecteerde we de mooiste, grappigste en natuurlijk ... de meest professionele inzendingen. Tussendoor stelden we dezelfde vraag ook aan enkele BV's.

21 december 2008

Delen

Nieuwjaarsbrief Els De Schepper Honderdduizend mensen

Supervrouw heeft van 2008 een druk maar fantastisch jaar gemaakt. De voorstelling loopt eind dit jaar af. Het zal niet makkelijk zijn afscheid te nemen van zo'n leuke tour. We hebben voor bijna honderdduizend mensen gespeeld, dat is geweldig. Maar ik ben ook al met de volgende voorstelling bezig. De eerste jaarhelft van 2009 gaat volledig naar de voorbereiding daarvan. Dat wordt schrijven, schrijven en nog eens schrijven tot de eerste try-outs in de zomer. In november ga ik normaal opnieuw in première met een onewomanshow. Dat is een enorme uitdaging, al sta ik er niet alleen voor. Tegenwoordig werk ik steeds meer met een hele ploeg aan mijn shows. Het schrijven doe ik alleen. Dat is een kwestie van discipline. Ik ben mijn eigen baas. Waarschijnlijk ga ik wel ergens een kantoortje huren om mezelf te verplichten elke dag eraan te beginnen. In mijn eigen huis lukt het me tegenwoordig niet zo goed. Wat er in 2008 niet inzat, was vakantie en ik vrees dat dat ook volgend jaar zo zal zijn.

Nieuwjaarsbrief Martin Heylen Beter dan de film

Niet zonder enige voldoening kijk ik terug op 2008. Voor Man bijt hond maakte ik een rondreis door China. Geen gemakkelijke onderneming maar ik denk dat we erin slaagden om een verhelderende kijk op dit nog altijd mysterieuze land te geven. In het najaar haalde de heruitzending van Terug naar Siberië hoge kijk- en waarderingscijfers. Maar ik ben vooral trots op het gelijknamige boek dat ik schreef en dat volgens mij het cliché bevestigt: het is beter dan de film. Dat bevestigen ook de eerste reacties. Maar genoeg lof. Lof versmacht. Ik sluit dat hoofdstuk af, trek me terug in mezelf, werp me in de draaikolken, tantaluskwellingen, het tijdloze gepieker en vlagen van hevige verstrooidheid die gepaard gaan met nadenken over nieuwe tv-ideeën. 2009 begint boeiend, hopelijk eindigt het jaar ook zo.

Nieuwjaarsbrief Rudy Aernoudt Mislukt sabbatjaar

Na onbehoorlijk bestuur - om het maar eufemistisch uit te drukken - te hebben aangeklaagd, moest 2008 een sabbatjaar worden voor mij. Het provincialisme en de zelfgenoegzaamheid van Vlaanderen staken echter een stokje voor deze node plannen. Ik kon niet met lede ogen aanzien hoe onze regio en ons land verder afzakken op alle economische indexen (competitiviteit, welvaart, armoede) terwijl politici gewoon verder ruziën in hun zandbak over BHV en andere pietluttigheden. Dus naast mijn professoraat economie in Gent, Luik, Nancy en Brussel bleef ik de kracht van het woord, zowel in haar gesproken als geschreven versie, gebruiken om ten strijde te trekken tegen de navelstaarderij die de toekomst van de komende generaties dreigt te hypothekeren. 'België-Anders' was mijn leuze. Toen zelfs bleek dat de financiële crisis geen catharsis teweegbracht, was het duidelijk dat schreeuwen in de marge haar grenzen had bereikt. Na de retoriek was dan ook de daad via de politieke arena die democratie heet, noodzakelijk. De politici de moed geven om het algemeen belang te laten primeren en te regeren als staatsmannen en staatsvrouwen, dat is mijn objectief voor 2009. Het is de enige manier om de welvaart van de komende generaties te garanderen. Het belooft een druk jaar te worden.

 bullets Voor de zomer ging alles goed

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.