Alcatel-Lucent zoekt 80 hoogopgeleide technici

De Alcatel-Lucent vestiging in Antwerpen is op zoek naar tachtig nieuwe collega's. Het bedrijf zoekt vooral starters die binnenkort afstuderen in een technische richting, maar ook ervaren profielen zijn welkom. Met de extra aanwervingen wil Alcatel-Lucent onder andere zijn expertise in IP Routing, Cloud en Ultra-Broadband Access verder uitbouwen.

13 mei 2015

Delen

Joeri Veldeman
"Doorgroeien is hier al lang geen synoniem meer voor 'manager worden'. Je kunt hier net zo goed carrière maken door technisch expert te worden.” (Joeri Veldeman, HR Directeur Alcatel-Lucent Benelux, Nordics, Baltics en Israël)

Het voorbije anderhalf jaar wierf Alcatel-Lucent in ons land al honderd nieuwe medewerkers aan. Die groei is een rechtstreeks gevolg van de focus die het bedrijf in België legt op het onderzoek naar IP Routing, Cloud en Ultra-Broadband Access, domeinen waarin Alcatel-Lucent zeer sterk staat.

"We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om die afdelingen te verankeren in onze Antwerpse vestiging", zegt HR Directeur Joeri Veldeman. "Om onze positie nog te verstevigen, zoeken we ook dit jaar tachtig nieuwe medewerkers. Het zouden er zelfs nog meer kunnen worden."

Alcatel-Lucent zoekt vooral young graduates met een technische achtergrond: ingenieurs met een specialisatie in telecom, computerwetenschappen of elektrotechniek. "Daarnaast zoeken we een twintigtal ervaren profielen. We proberen steeds om onze juniors te laten leren van onze senior-medewerkers", aldus recruiter Stefan Vantongerloo. "De combinatie van expertise en een nieuwe frisse kijk levert vaak de beste ideeën op. Dat weten we uit ervaring."

Wezenlijke bijdrage

Alcatel-Lucent probeert nieuwe medewerkers warm te maken voor een carrière bij het bedrijf door hen het vooruitzicht te bieden dat ze met toptechnologie zullen werken. "Hoeveel ingenieurs kunnen zeggen dat ze 30% van het wereldwijd internetverkeer met hun software naar de juiste bestemming sturen of je internetbandbreedte met een factor 10 vergroten? Wij bieden onze medewerkers de mogelijkheid om iets wezenlijk bij te dragen in een extreem complexe technologische omgeving. In onze sector is dat een enorme trigger voor talent", vertelt Stefan Vantongerloo.

Het technologiebedrijf wilt ook op personeelsvlak innovatief zijn, legt de HR Directeur uit. "We zijn altijd al een voorloper geweest op het vlak van loopbaantrajecten. Bij ons is doorgroeien al lang geen synoniem meer voor 'manager worden'. Je kunt hier net zo goed carrière maken door technisch expert te worden in je vakgebied. Het zou zonde zijn om technisch toptalent zien weg te kwijnen in een opgedrongen managementfunctie."

Naar Silicon Valley

Bij Alcatel-Lucent is elke medewerker vrij om van job te veranderen als hij of zij dat wil. "Wie iets anders wil doen, omdat hij met een andere technologie wil werken, kan dat. We maken daar geen enkel probleem van", aldus Joeri Veldeman. Van de 1.400 medewerkers in België verandert er jaarlijks zo een honderdtal van job.

Er vertrekken ook regelmatig medewerkers vanuit Antwerpen naar het IP innovatiecentrum van Alcatel-Lucent in Silicon Valley. Een win-winsituatie, vindt Stefan Vantongerloo. "Voor de medewerker in kwestie is het een unieke kans. En voor het bedrijf is het een manier om kennisuitwisseling te doen op wereldwijde schaal.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.