53 West-Vlaamse bedrijven krijgen jaarcertificaat duurzaam ondernemen

De 53 bedrijven en organisaties kregen hun jaarcertificaat van het West-Vlaamse Charter Duurzaam Ondernemen vorige week tijdens een academische zitting in Zwevegem. Het charter beloont de deelnemers voor hun beleid en concrete realisaties op het vlak van duurzaam ondernemen.

26 juni 2015

Delen

“Deelnemers gebruiken het charter steeds meer als leidraad, bijvoorbeeld voor human resource management.” (Philippe Tavernier, Algemeen coördinator Duurzame Economie, POM West-Vlaanderen)

Het West-Vlaamse Charter Duurzaam Ondernemen (WVCDO) heeft zijn 22ste ‘jaarcyclus’ achter de rug, zoals ze dat zelf noemen. De inhoud van het charter en de belangstelling ervoor hebben een hele evolutie doorgemaakt. “Het werd in 1993 in het leven geroepen als het Milieucharter”, verklaart Philippe Tavernier, algemeen coördinator Duurzame Economie van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen. De POM is samen met Voka West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification de initiatiefnemer van het charter. “In 2008 hebben we samen met de bedrijfswereld besloten om de scope te verruimen naar duurzaam ondernemen in zijn geheel, met ook de sociale aspecten die erbij horen. Dat heeft een enorme boost gegeven aan het aantal deelnemers. Met meer dan vijftig deelnemende organisaties blijven we op een stabiel hoog niveau zitten.”

Charter nodigt uit tot dialoog

De verbreding van het charter naar duurzaam ondernemen had positieve gevolgen binnen de deelnemende organisaties. “Daardoor leeft het veel meer binnen de bedrijven. Duurzaamheid is niet alleen meer een kwestie van de milieucoördinator; alle divisies en diensten zijn er nu bij betrokken”, zegt Philippe Tavernier. “Zo hebben meerdere medewerkers een grote impact op de uiteindelijke actieplannen, en gaat men in dialoog met medewerkers van de andere diensten die men zo beter leert kennen. Op die manier maakt het ondertekenen van het charter ook die interne ‘verbinding’. We zien bijvoorbeeld hoe human resource management (HRM) het charter steeds meer als leidraad gebruikt, ook al om onder meer tegemoet te komen aan de nieuwe wetgeving rond psychosociaal welzijn op de werkvloer. Bedrijven treffen steeds meer maatregelen rond bijvoorbeeld ergonomie, maar ook – zeer opvallend – rond gezonde voeding, sportactiviteiten (al dan niet gekoppeld aan een goed doel), teambuilding enzovoort. Bij het hele proces naar het behalen van het certificaat moeten de medewerkers ook nauw betrokken worden. Net die dialoog met de werknemers is zo waardevol, omdat er zich heel veel expertise en potentieel bevindt op de werkvloer. Hun praktijkgeörienteerde verbeteringsvoorstellen kunnen het bedrijf sterk vooruithelpen.”

Het WVCDO onderteken je als bedrijf of organisatie dus niet zomaar. Er komt eerst een audit aan te pas, en ook daarna is het vooral een kapstok en drijfveer voor concrete acties. “We zien dat de bedrijven de input en begeleiding die ze via het charter krijgen, ook steeds meer gebruiken als opstap naar andere managementsystemen en certificaten, zoals de verschillende ISO-normen; of naar de toepassing van energiemanagementsystemen”, stelt Philippe Tavernier vast. “Het charter is dan ook een dynamisch werkinstrument dat geregeld, in samenspraak met de bedrijfswereld, wordt aangepast. Want de doelstellingen en ambities evolueren, en bedrijven worden voor steeds nieuwe uitdagingen geplaatst. In die optiek willen wij met het charter een voortrekkersrol blijven spelen.”

Enkele nieuwe trends in de actieplannen van de deelnemende bedrijven zijn het groeiende belang van mensvriendelijk ondernemen en maatschappelijk engagement. Ook verscheidene initiatieven rond duurzaam woon-werkverkeer en het ‘verduurzamen’ van het goederenvervoer springen in het oog.

‘Verbinding’ in en tussen bedrijven

57 deelnemers aan de 22ste jaarcyclus van het WVCDO resulteerde in 55 audities en 53 certificaten. “We merken wel een kleine terugval van kleinere bedrijven bij de deelnemers”, stelt Philippe Tavernier vast. “Ondanks een aantal druk bijgewoonde infosessies hadden we slechts vier nieuwe ondertekenaars. Daar hebben we niet onmiddellijk een verklaring voor. Het blijft een vrijwillig engagement. Toch zijn we opnieuw tevreden met het grote aantal certificaten. De 53 laureaten – van wie er 49 al meerdere jaarcertificaten ontvingen – vertegenwoordigen een tewerkstelling van 16.700 voltijdsequivalenten, 500 meer dan in 2014.”

Opmerkelijk is dat het WVCDO ook wordt opgepikt door het onderwijs. Van de vier laureaten die na de ondertekening van het charter in 2014 dit jaar voor het eerst het jaarcertificaat ontvingen, zijn er ook drie onderwijsinstellingen (naast het bedrijf Typhoon uit Beveren-Leie): de campussen Brugge en Oostende van de Katholieke Hogeschool VIVES Noord en de Scholengroep Sint-Rembert uit Torhout. Tijdens het eerste jaar van het traject na het behalen van het certificaat kunnen de deelnemers rekenen op een flink pak begeleiding, en ook daarna blijven de initiatiefnemers beschikbaar voor advies over de actiepunten en het geven van nuttige aanbevelingen om het duurzaamheidsbeleid verder uit te bouwen. “Drie tot vier keer per jaar zijn er gezamenlijke sessies met bedrijfsbezoeken, om zo goede ervaringen te kunnen delen”, legt Philippe Tavernier uit. Ook worden de charterbedrijven vaak gevraagd om te getuigen op infodagen, seminaries en workshops en vaak zijn het ‘trekkers’ voor nieuwe initiatieven en projecten. “Zo realiseren we ook de verbinding tussen de bedrijven en wordt er gezorgd voor multiplicatie van nuttige acties.”

(jd) – Meer info: www.charterduurzaamondernemen.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.