Gelukkig op het werk Vorige

1 van 866

Volgende

Zet een flamingoplant op je bureau

Elk jaar wordt de ideale bureauplant verkozen. Verleden jaar werd de Goudpalm de winnaar, dit jaar ging alle eer naar de Flamingoplant.

19 augustus 2010

Delen

flamingoplant

"Omdat hij voor een betere luchtkwaliteit zorgt, stress vermindert en tegen een stootje kan", aldus de professionele jury waarin ook verschillende wetenschappers zetelden.

Van nature komt de Anthurium scherzerianum, Flamingoplant in de volksmond, vooral voor in het Amazonegebied. Tegenwoordig is de kruidachtige plant erg populair op kantoor. En nu is hij dus verkozen tot Bureauplant van 2010.

Meer dan alleen decoratie

Planten op kantoor dienen trouwens niet alleen als decoratie. Werknemers die omringd worden door planten zijn over het algemeen vrolijker en meer tevreden met hun baan. Bovendien zorgen planten voor meer zuurstof op bureau, wat de werknemers energieker en beter geconcentreerd houdt.

Planten zorgen ten slotte ook voor een betere luchtvochtigheid en een ontspannen sfeer, terwijl grote exemplaren zelfs geluidsoverlast tegengaan. Er wordt aangeraden om minstens twee planten per twaalf vierkante meter te plaatsen.

(kv) - Bron: Elsevier.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?