Aangeboden door Ziekenhuis Oost-Limburg

Word jij een van de helden van het Ziekenhuis Oost-Limburg?

24 februari 2021
Filip Willems is amper 29 maar al hoofdtechnoloog op de dienst Medische Beeldvorming van het ZOL. Als student psychologie stuitte hij eerder per toeval op de materie: door zijn knieproblemen en de daarbij horende röntgenfoto’s en echografieën.

“Die onderzoeken fascineerden mij enorm. Het jaar erna ben ik medische beeldvorming gaan studeren”, zegt Filip. Reeds tijdens zijn opleiding had Filip de ambitie om door te groeien tot diensthoofd. Al waren de jobkansen in de medische beeldvorming toen eerder beperkt. “Ondertussen is ons profiel gegeerd en zijn die kansen toegenomen. Ik kon gelukkig aan de slag bij het ZOL en groeide er na twee jaar al door tot hoofdtechnoloog.”

Team van honderd medewerkers

Samen met twee collega-leidinggevenden is Filip diensthoofd van de dienst Medische Beeldvorming in het ZOL en geeft hij leiding aan een team van zo’n 100 medewerkers. Filip kon daarvoor rekenen op een stevige begeleiding. Zo volgde hij het traject ‘hoofd in opleiding’. “We zorgen ervoor dat de taken goed verspreid zijn en bepalen de dienstlijst. Uiteraard ben ik ook het aanspreekpunt voor onze medewerkers en verzorg ik het contact met interne en externe partijen.”

Technologische evolutie

Als hoofdtechnoloog trekt Filip ook de technische zaken naar zich toe, wanneer er zich een probleem voordoet met een toestel bijvoorbeeld. “De evolutie in onze sector gaat razendsnel en we tellen veel externe partners. Het is dus zaak om een uitgebreid netwerk op te bouwen. Daarnaast leggen we de lat heel hoog, ook op onze dienst.”

Filip Willems aan het werk

Elke radioloog heeft in het ZOL zijn eigen specialisatie: van stereotactisch onderzoek tot cardiale beeldvorming en interventionele radiologie. “Het is een hele uitdaging om de technologische evoluties in ons vakdomein op de voet te volgen. Maar in onze job zijn veranderlijkheid en flexibiliteit absoluut noodzakelijk.”

Helden!

Met een heldencampagne zet het ZOL zijn medewerkers in de kijker. “De medewerkers in de eerste lijn zijn stuk voor stuk helden”, zegt Filip. “Als kapitein van het schip bepaal ik mee de koers, maar het zijn de medewerkers die het echte werk uitvoeren, in rechtstreeks contact met de patiënt. Zij houden de kwaliteit van ons ziekenhuis hoog. En dan bedoel ik niet alleen het onderzoek, maar ook het menselijke aspect.”

Schuilt er ook een held in jou? Ontdek onze vacatures op heldenvanhetzol.be
Ziekenhuis Oost-Limburg: 10 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Ziekenhuis Oost-Limburg' jobs meteen in je mailbox.