Vorige

1 van 103

Volgende
Volgend artikel:

Wat is vaderschapsverlof?

Werkgever nog niet klaar voor moderne vader

27 september 2011
De meeste werkgevers gaan er nog steeds vanuit dat de zorg voor de kinderen in de eerste plaats tot moeders takenpakket behoort.
Nieuwe man

De man wordt nog altijd beschouwd als de belangrijkste broodwinner in het gezin. Dat zegt E-Quality, het Nederlandse kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit. Het is hoog tijd om dat dominante denkpatroon te doorbreken, zo vindt het kenniscentrum.

Mannen vs. vrouwen

Omdat mannen nog steeds het etiket van ‘onderhouder’ krijgen opgeplakt, zouden ze minder snel geneigd zijn hun werk terug te schroeven om voor hun kinderen te kunnen zorgen. Nochtans zouden veel vaders dat graag doen.

In Nederland werkt negentig procent van de vaders even hard na de geboorte van hun kinderen als daarvoor. Bij de moeders is dat slechts zestig procent.

2 weken kraamverlof

Er zijn wel allerlei maatregelen die ervoor zorgen dat vrouwen minder kunnen gaan werken, maar er bestaan weinig maatregelen voor mannen, zo beweert Joan Ferrier, directrice van E-Quality.

Deeltijds werken, thuiswerk en flexibele uren zouden ook voor mannen toegankelijker gemaakt moeten worden. Het kraamverlof voor mannen zou opgetrokken moeten worden van twee dagen naar twee weken.

‘Vaders zijn al weer aan het werk voordat ze weten hoe ze een luier moeten verschonen’, aldus nog Joan Ferrier. Het volledige rapport van E-Quality verschijnt in het najaar.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16390 andere jobs