Vorige

1 van 106

Volgende
Volgend artikel:

Op zoek naar een job in Oost-Vlaanderen? Neem deel aan de virtuele jobbeurs

Werkgever gebruikt Facebook, sollicitant niet

6 augustus 2010
Heel wat werkgevers pluizen de Facebookprofielen en Twitteraccounts van sollicitanten uitvoerig uit alvorens iemand aan te nemen. Een student of afgestudeerde die op zoek is naar een baan, maakt vreemd genoeg veel minder gebruik van sociale media.
Sociaal netwerk

Meer dan de helft van de studenten gelooft niet dat sociale media kunnen helpen bij het vinden van een baan. Dat ontdekte uitzendorganisatie ASA Student naar aanleiding van een bevraging bij 200 studenten en starters. Slechts 14 procent zet sociale media in om te netwerken met potentiële nieuwe werkgevers. 23 procent van de starters ziet sociale netwerksites als een middel om gevonden te worden, maar niet om zelf op zoek te gaan.

Offline vs. online positie

ASA Student is niet verrast door de resultaten van het onderzoek. Senior marketeer Mariska Wijnsma geeft aan dat studenten nog zeer vaak beroep doen op de vestigingen van het uitzendbureau om een baan te vinden. “Maar het is goed om je positie zowel offline als online te versterken. We zijn altijd bezig om onze online positie te verbeteren, zodat wij beter vindbaar zijn en het voor de werkzoekenden makkelijker is om sneller een baan te vinden, bijvoorbeeld doordat zij online direct kunnen solliciteren.”

Een ruime meerderheid (62 procent) van de ondervraagden geeft overigens aan dat ze wel rekening houden met hun online verschijning. De studenten passen tijdens een periode van solliciteren hun profielen aan, of schermen die zelfs volledig af voor buitenstaanders.

(mo) - Bron: Vkbanen.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16528 andere jobs