Aangeboden door Sibelga

Werken bij Sibelga in Brussel: dat is mee bouwen aan het energienetwerk van morgen

1 december 2021
Werken bij Sibelga? Zo bouw je mee aan een betrouwbaar gas- en elektriciteitsnet in een fantastische stad. Dat zegt Frederik Carels (40), solution designer bij Sibelga, de distributeur van elektriciteit en gas in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Hier kan je een uitdagende job combineren met al het moois dat Brussel te bieden heeft.”

Frederik werkt sinds twee jaar bij Sibelga. Hij is er solution designer bij de IT-afdeling. “Samen met mijn collega’s zoek ik oplossingen voor specifieke IT-problemen”, legt Frederik uit. “Eigenlijk doen we op IT-vlak alles wat voor het uitvoerend gedeelte komt.” Volgens Frederik is de functie sterk vergelijkbaar met wat een solution architect doet: “Aan de hand van de businessvereisten gaan we een oplossing vormen, voorstellen en documenteren, zodat die achteraf succesvol te implementeren is. We werken vooral op het gebied van infrastructuur, maar dat houdt ook wel in dat we steeds overleggen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor specifieke deelgebieden, zoals security. Al die informatie brengen wij samen tot één geheel.”

Sociaal bedrijf

Frederik woont in Affligem en komt dagelijks met de wagen naar het werk in Brussel. Dat hij niet met het openbaar vervoer komt, heeft vooral te maken met de infrastructuur in zijn thuisgemeente. “In Brussel zijn er heel vlotte verbindingen met het openbaar vervoer. Er stopt bij wijze van spreken een tram voor de deur van Sibelga. Alleen is dat in Affligem iets minder evident (glimlacht). Gelukkig hebben we twee dagen per week de mogelijkheid om aan thuiswerk te doen.”

Dat laatste is slechts één van de vele voordelen van werken bij Sibelga die Frederik opsomt. “Het bedrijf doet echt heel veel voor de medewerkers. Uiteraard is er een aantrekkelijk loon, aangevuld met diverse extralegale voordelen. Maar er zijn ook leuke extraatjes. Zo krijg je bijvoorbeeld jaarlijks een sinterklaascheque waarmee je speelgoed kan kopen voor de kinderen.” Loopt het net iets minder op het werk, dan kun je altijd bij iemand terecht. “Er heerst hier een goede werksfeer. Het is echt een sociaal bedrijf”, aldus Frederik.

Tweetaligheid

Sibelga is gevestigd in Brussel. Dat betekent dat je automatisch in contact komt met verschillende talen. Een barrière om bij Sibelga aan de slag te kunnen gaan, is dat niet, zo bewijst Frederik. “Toen ik hier begon, stond mijn Frans niet echt op een hoog niveau. En dan druk ik me nog zacht uit (lacht). In het begin was het dus zeker aanpassen. Maar kijk, oefening baart kunst. Sibelga geeft de medewerkers ook vrijblijvend de kans om taalles te volgen. Een mogelijkheid die ik met beide handen heb gegrepen. Perfect tweetalig hoef je hier zeker niet te zijn, al is het natuurlijk wel een extra voordeel als je de beide landstalen begrijpt”, zegt Frederik.

Voordelen Brussel

Na twee jaar heeft Frederik het gevoel op zijn plaats te zitten bij Sibelga. “Het is een heel uitdagende en gevarieerde job. Je werkt mee aan de energietransitie en digitalisering van de sector. Voor mij specifiek had dat betrekking op de uitrol van de slimme meters voor zonnepanelen. Daar zit natuurlijk heel wat IT-werk achter. Het is onze taak ervoor te zorgen dat alles juist wordt geregistreerd én dat de data correct binnenstromen.”

Dat Frederik kan werken in een multiculturele omgeving als Brussel, vindt hij alleen maar positief. “De stad heeft heel wat mooie kanten. Ik voel alleen maar liefde voor Brussel. De verschillende culturen? Die zijn verrijkend. En alles is hier dichtbij. Als je ’s middags iets wil eten, heb je keuze uit de hele wereld. Fantastisch toch?”

  • Net als Frederik interesse in een uitdagende job? Sibelga heeft tal van vacatures op diverse niveaus. Ontdek ze hier!
Sibelga:
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'Sibelga' jobs meteen in je mailbox.