Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 536

Volgende

Werken bij Huntsman: lange loopbanen vol opportuniteiten

Sandra Hoeylaerts en Gwendolien Fonck
“Mensen werken graag bij ons.” (Sandra Hoeylaerts, Talent and Organization Development Director bij Huntsman, naast Gwendolien Fonck, Vice President Performance Products EMEA)
Huntsman Corporation is een Amerikaans chemieconcern met meer dan 10.000 medewerkers die wereldwijd op verschillende locaties werkzaam zijn. In Everberg is het regionale hoofdkwartier en één van de vier wereldwijde R&D centers gevestigd met circa 450 medewerkers. Talenten die zoeken naar dynamiek in de chemische sector, nieuwsgierig zijn en graag nieuwe dingen leren, vinden er meer dan voldoende uitdagingen. Twee ervaren medewerkers vertellen over de passie in hun job bij Huntsman.

Talent and Organization Development Director Sandra Hoeylaerts (45) heeft al heel wat watertjes doorzwommen bij Huntsman. Na haar opleiding tot handelsingenieur was ze geruime tijd actief in de consultancy waarbij de focus vaak lag op change management. Om meer inzicht te krijgen hoe HR-afdelingen kunnen betrokken worden bij veranderingsprocessen volgde Sandra nog een Master Management bij Vlerick.

Familiale waarden en integriteit

“Dertien jaar geleden kreeg ik als extern consultant de opdracht om de implementatie van een groot SAP- en change managementproject bij Huntsman te begeleiden. Omdat de cultuur van het bedrijf me zeer charmeerde, aarzelde ik geen moment toen Huntsman mij een job aanbood,” vertelt Sandra. Wat betreft die cultuur verwijst ze onder meer naar het familiale karakter, het belang van waarden, veiligheid, integriteit en de opleidingsmogelijkheden. “Wie eenmaal voor Huntsman kiest, blijft het bedrijf doorgaans heel lang trouw, mensen werken graag bij ons. Een mens is hier nog een mens.”

Jaarlijks 1.000 à 1.500 nieuwe medewerkers

Sandra startte haar carrière als regionaal business partner voor een aantal Europese divisies en was later verantwoordelijk voor de implementatie van een globaal HR-systeem. Ook bij het uittekenen van de organisatie in ‘centers of expertise’ had Sandra een leidende rol wat uitmondde in haar huidige functie als Talent and Organization Development Director. Wereldwijd werft Huntsman jaarlijks 1.000 à 1.500 nieuwe medewerkers aan afhankelijk van de cyclus waarin de onderneming zich bevindt.

Bedrijf in beweging

“Huntsman is een bedrijf in beweging. Er vinden regelmatig overnames plaats en voortdurend wordt de infrastructuur aangepast. Dat creëert telkens weer nieuwe projecten. Medewerkers krijgen hierdoor de kans om nieuwe kennis op te doen en hun netwerk uit te breiden.” Sandra countert het beeld van de chemie als een eerder traditionele sector. “Als HR-afdeling spelen wij in op de behoeften van zowel werknemers met een lange staat van dienst als van instromers. Het komt er op aan om altijd te zoeken naar een nieuwe approach. Dat geeft me een ongekende drive en zorgt ervoor dat ik hier nog steeds met veel passie werk. Ook de internationale setting met meer dan 20 nationaliteiten zorgt voor een grote aantrekkingskracht.”

Bio-ingenieur groeit door tot VP

Met een loopbaan van twintig jaar behoort Gwendolien Fonck (45) tot de ‘anciens’ bij Huntsman. Na haar opleiding tot bio-ingenieur was Gwendolien een jaar actief op de UGent en kon ze daarna aan de slag bij de R&D afdeling van Shell Chemie. “Na een acquisitie van onze afdeling door Huntsman startte ik hier als productmanager op de afdeling marketing. Vanuit die rol groeide ik door naar een commerciële opdracht en later naar een managementfunctie als verantwoordelijke van een aantal kleinere business units,” vertelt Gwendolien.

In een volgende fase werd ze directeur aankoop van strategische grondstoffen, daarna vervulde ze de functie van directeur supply chain. “Sinds 2017 ben ik Vice President Performance Products EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Als VP ben ik verantwoordelijk voor zowel de lange termijn strategie op de meest uiteenlopende vlakken als voor de mensen die de strategie uitvoeren.”

Ondernemerschap wordt beloond

Het parcours van Gwendolien onderstreept perfect de vele carrière-opportuniteiten binnen Huntsman. “In mijn huidige functie komt alles samen wat ik de afgelopen 20 jaar heb opgebouwd. Ik ben op dat vlak zeker geen uitzondering, heel wat mensen binnen de organisatie zijn van binnenuit doorgegroeid. Opleidingsmogelijkheden zitten bovendien ingebakken in de bedrijfsfilosofie.” Huntsman geeft de mogelijkheid je ervaring te verbreden binnen het bedrijf. “Hier is niemand die zegt waar je job eindigt, je krijgt veel kansen. Er is volop ruimte om te ondernemen binnen een grote onderneming. Wie verantwoordelijkheid opneemt, wordt daarvoor beloond. Dat aspect spreekt mij enorm aan,” besluit Gwendolien Fonck.

(wv)

17 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook