Aangeboden door BNP Paribas Fortis

Werken bij de Retail Bank van BNP Paribas Fortis: samen met ondernemers een groeitraject uitstippelen

BNP Paribas Fortis is al tweehonderd jaar de vertrouwde partner van consumenten en bedrijven. De tak professionele klanten binnen de Retail Bank van BNP Paribas Fortis richt zich specifiek op zelfstandigen en kleinere kmo’s. Ze levert daarbij meer dan klassieke bancaire oplossingen en advies. De Retail Bank gaat een stapje verder, met diensten ‘beyond banking’. Om dat te realiseren, zoekt BNP Paribas Fortis nog enkele empathische teamplayers.

“De bank stelt zich op als een ‘trusted companion’”, zegt Bart Ballon, Head of Retail Banking Professionals bij BNP Paribas Fortis. “Om de positie van bevoorrechte en betrouwbare partner van haar klanten te versterken, gaan we ook ‘beyond banking’. We bieden oplossingen aan die buiten het klassieke bancaire kader vallen, maar vooral inspelen op de reële behoeften van de klant. Daarmee willen we de relatie met de klant versterken en samen zoeken naar oplossingen om te groeien. We doen dat bijvoorbeeld op het vlak van mobiliteit of digitale betalingen.”

Empathische samenwerking

Retail Professionals behoort tot het segment retailbanking van BNP Paribas Fortis, samen met Hello bank!, bpost bank, Nickel (basisbankdiensten, online en via de krantenwinkel) en het Easy Banking Centre (persoonlijke dienstverlening op afstand). “De collega’s die we zoeken, zijn de trusted companions van de toekomst”, zegt Bart Ballon over de vacatures. “Bij retailbanking handelen we in het belang van de klant en de maatschappij. We verkopen niet zomaar een product. We luisteren naar het verhaal van de klant, brengen zijn behoeften in kaart en zoeken samen een oplossing. Belangrijk is dat je als medewerker van de bank op een heel transparante en empathische manier met de klant omgaat. Je bouwt samen een relatie op. Je leert de klant kennen en ondersteunen. Dat laat toe diensten aan te bieden op maat: gepersonaliseerd en proactief.”

Ben jij de empatische teamplayer waar BNP Paribas Fortis naar op zoek is? Solliciteer dan hier!

Multidisciplinaire aanpak

Ondernemers appreciëren de expertise van BNP Paribas Fortis. Maar alles kan beter, vindt de bank. Daarom stapt ze over op een multidisciplinaire aanpak. “We ondersteunen onze klanten met een ‘squad’: een team waarin we de expertise van de verschillende adviseurs bundelen en waar je dus als klant alle expertise op één plaats vindt. Zo kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van de ondernemer.”

Binnen de squad biedt dat ook meer mogelijkheden voor de medewerkers van Retail Banking zelf. “Een squad is voor een groot deel een zelfsturend team van elf à twaalf personen. Onderling beslissen de teamleden wie zich in welke nieuwe domeinen verdiept. Je kunt dus zelf je loopbaan uitstippelen en opleidingen volgen om je kennis te verdiepen of te verbreden. De teamleden krijgen veel autonomie. Tegelijk werkt iedereen transparant, dankzij de feedbackcultuur die we bij de bank hebben ontwikkeld.”

Groeiverhaal

Bij retailbanking telt BNP Paribas Fortis ongeveer 400.000 professionele klanten. “We bevinden ons in een groeiverhaal”, zegt Bart. “In 2023 willen we nog meer ondersteuning bieden, met name aan startende ondernemers. We zorgen voor begeleiding van bij het prille begin van het traject van een ondernemer of start-up, nog voor de eigenlijke start, maar ook daarna, bij de effectieve opstart en tijdens de volgende jaren.”

De eerste vereiste: goede soft skills

Wie de dienstverlening van Retail Banking Professionals wil versterken, beschikt idealiter al over een zekere basisexpertise rond professioneel bankieren – of bouwt die verder op. Evengoed zijn ook ambitieuze en leergierige schoolverlaters meer dan welkom. “Basisexpertise omvat onder meer kennis rond professionele kredietverlening, het betalingsverkeer van de ondernemer, verzekeringen en investeringen”, legt Bart Ballon uit. “We zoeken nieuwe collega’s die goed kunnen samenwerken, om met het hele team de behoefte van de klant zo efficiënt mogelijk in te vullen.”

“Belangrijk is vooral dat het teamplayers met de juiste attitude zijn. Om bij Retail Banking te werken moet je goesting hebben om je te ontwikkelen, empathisch zijn en over goede soft skills beschikken. De specifieke financiële expertise kun je bij ons aanleren. Belangrijk is vooral dat je een gezonde dosis durf meebrengt.” Expertise opbouwen kan onder meer via de opleidingen van de Retail Academy van BNP Paribas Fortis. “We willen niet liever dan dat onze collega’s zich verder blijven ontwikkelen”, besluit Bart Ballon. “Binnen een organisatie als BNP Paribas Fortis zijn er heel veel mogelijkheden om door te groeien. We bieden onze medewerkers alle kansen, zowel voor verticale als horizontale jobmobiliteit.”

Een organisatie waar je intern kan doorgroeien? Dan moet je bij BNP Paribas Fortis zijn. Ontdek hier alle vacatures!
BNP Paribas Fortis:
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'BNP Paribas Fortis' jobs meteen in je mailbox.