Vorige

1 van 575

Volgende
Volgend artikel:

IN BEELD: Zo ziet het post-Covid-19 kantoor eruit

Vanderwegen - De Ster: Mosterd

2 september 2011
In 1924 kocht Eugène Vanderwegen – in de streek gekend als ‘Jeinke Mosterd’ – een authentieke mosterdmolen van een Leuvense mosterdmaker.
Mosterd van Vanderwegen - De Ster

Die mosterdmolen staat nog steeds centraal in het moderne complex in Lubbeek waarin Luc Vanderwegen ook vandaag nog op ambachtelijke wijze en volgens het recept van zijn grootvader mosterd produceert.

De mosterd van de familie Vanderwegen kreeg meer dan 85 jaar geleden de naam ‘De Ster’. Het is een zachte mosterd, die hoofdzakelijk wordt gemaakt op basis van geel mosterdzaad (brassica alba), afkomstig uit Hongarije en Canada. Daarnaast gebruikt Vanderwegen ook een kleine hoeveelheid donkerbruine zaden (Brassica Juncea).

(mo) - Foto's: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16364 andere jobs