Werkplek Vorige

1 van 518

Volgende

Duvel Moortgat: Speciaalbieren

De groep Duvel Moortgat brouwt sinds 1871 speciaalbieren in Puurs. Het blonde Duvelbier, bekend door zijn tulpvormige glazen en een alcoholpercentage van 8,5%, is hun topproduct. Vedett is een ander bekend bier van de brouwerij. Naast Duvel en Vedett worden ook de bieren van de Paters van de Abdij van Maredsous in Puurs gebrouwen. De Liefmans Brouwerij te Oudenaarde en de brouwerij van de kabouterbieren La Chouffe en Mc Chouffe te Achouffe zijn zusterbedrijven van Duvel Moortgat.

12 augustus 2019

Delen

Duvel Moortgat speciaalbier

In de brouwerij werken 225 mensen. De nieuwe brouwzaal, vol moderne technologie, is het paradepaardje van de brouwerij. Toch is het recept van Duvel nooit veranderd. Het brouwproces neemt 2 maanden in beslag. Een eerste gisting gebeurt 5 tot 8 dagen in gistkuipen op een temperatuur tussen 18 en 28 °C. Eenmaal op fles hergist het bier verder in koude kelders.

Jaarlijks wordt er meer dan 300.000 hectoliter Duvel gebrouwen, goed voor meer dan 9 miljard flesjes. Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar ook de Verenigde Staten zijn belangrijke markten voor de bieren van Duvel Moortgat.

  

(Foto's Marco Mertens) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?