Vorige

1 van 575

Volgende
Volgend artikel:

IN BEELD: Zo ziet het post-Covid-19 kantoor eruit

Confiserie Geldhof: Cuberdons ('neuzen')

27 mei 2011
Het was Antoine Geldhof, vader van huidig gedelegeerd bestuurder Tony Geldhof, die als veertienjarige het geheime negentiende-eeuwse recept van de cuberdons kreeg aangeleerd door de kleinzoon van de oorspronkelijke uitvinder. In 1954 startte hij een eigen productiebedrijf op in Eeklo.
Cuberdons, oftewel 'neuzen'

De cuberdons – beter bekend als ‘neuzen’ – zijn paarse snoepjes van zachte stroop met daarrond een dun versuikerd korstje. De suikermassa heeft een typische smaak op basis van frambozen en rood fruit en wordt gebonden met Arabische gom. In 2009 erkende de VLAM de cuberdons van Confiserie Geldhof als Vlaams streekproduct.

Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 400 ton neuzen. Ook verschillende afgeleide producten worden op de markt gebracht, zoals dessertsaus (cub-O-creme), cuberdonconfituur (cub-O-jam), smeerpasta (cub-O-spread) en de chocolade cuberdon met de echte cuberdon als vulling (cub-O-choc).

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16779 andere jobs