Starters Vorige

1 van 138

Volgende

Welke extralegale voordelen krijg je als pas afgestudeerde?

Extralegale voordelen zijn erg populair. En terecht: ze betekenen – zoals de naam het al zegt – een mooi extra bovenop je loon. Niet alle extralegale voordelen zijn echter meteen voor iedereen beschikbaar.

1 september 2010

Delen

startersloon

Het populairste extralegale voordeel voor starters zijn maaltijdcheques (57% van de werkgevers). Dikwijls is je werkgever echter verplicht deze toe te kennen omdat zijn sector dat zo voorziet. Weet ook dat het om een collectief voordeel gaat. Het is dus niet mogelijk op individueel niveau te onderhandelen over de toekenning van maaltijdcheques. Dit geldt ook voor sommige andere extra-legale voordelen (zoals bijvoorbeeld de groepsverzekering).   

Het minst ingeburgerd zijn het internetabonnement en de mogelijkheid tot thuiswerken (beiden 8%).  

Chart: 20100831_grafiek13

Tags:
20100831_grafiek13
Powered By: iCharts | create, share, and embed interactive charts online
                    

De grootste verschillen tussen grote bedrijven en kleinere bedrijven zit hem in het aanbieden van hospitalisatie- en groepsverzekeringen: bij bedrijven met minder dan 100 werknemers biedt slechts 27% van de werkgevers een hospitalisatieverzekering aan, en 33% een groepsverzekering.   

Bij de grotere bedrijven lopen die percentages op tot 70% (hospitalisatieverzekering) en 79% (groepsverzekering). Ook de maaltijdcheques zijn meer ingeburgerd bij grotere bedrijven (79%) dan bij kleinere bedrijven (54%).  

Meestal kan je ook rekenen op een tussenkomst in je woon-werkverkeer. Hoe deze tussenkomst geregeld is, hangt af van de sector waartoe je werkgever behoort.  

in samenwerking met Securex                     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?