Aangeboden door TUC Rail

"We lachen vaak, maar nemen onze job heel ernstig"

11 juni 2021
Deborah Silien is gepassioneerd door de bouw. TUC RAIL was dan ook een logische stap in haar loopbaan. Als werfleider coördineert ze spoorwegwerven over het hele land. Soms zijn Deborah en haar collega’s ’s nachts aan het werk. De unieke sfeer op een nachtelijke spoorwegwerf is voor haar een surplus.

“Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van de werf. Dat is een vrij omvangrijke taak. Ik coördineer de onderaannemers, keur de technische fiches goed en controleer het materiaal. Maar ik beslis ook over de methodes van uitvoering samen met mijn leidinggevende en de veiligheidscoördinator. Verder houd ik me bezig met veiligheid, planning en organisatie. Een hele verantwoordelijkheid dus.”

Indrukwekkende realisatie

“Bij TUC RAIL heb je vier divisies: spoor, bovenleiding, signalisatie en civiele techniek. Dat laatste is mijn domein. Vandaag ben ik verantwoordelijk voor een mobiele werf tussen Brussel-Schuman en Ottignies. Daar doen we verschillende zaken, van een trap installeren tot perrons bouwen.”

“Vorig jaar maakten we een onderdoorgang onder het spoor voor fietsers en wandelaars. Het hele weekend werd het treinverkeer stilgelegd. Vrijdagavond begonnen we eraan en maandagochtend konden de treinen weer rijden. Wat we toen op één weekend realiseerden, was best indrukwekkend. Het was een uniek zicht om die grote machines in het midden van de nacht aan het werk te zien. ’s Nachts hangt er ook een bijzondere sfeer op de werf.”

De wegen liggen open

“Ik wilde altijd al in de bouw actief zijn. Nadat ik mijn bachelor civiele techniek afrondde, werkte ik een tijd in een ander bedrijf. Op een dag hadden we een samenwerking met TUC RAIL. Toen wist ik meteen dat ik hier wilde werken. Bij TUC RAIL liggen de wegen voor je open. Als ik op een dag iets anders wil, dan kan ik overschakelen naar het spoor of de bovenleiding. Wij vervelen ons hier nooit. Je leert elke dag iets bij. Ook voor wie een stapje hogerop wilt, zijn er mogelijkheden.”

“Weet je wat me opvalt? De sfeer is goed en we lachen vaak. Maar we nemen onze job heel ernstig. Dat is ook nodig, want als je aan het spoor werkt, moet je altijd voorzichtig zijn.”

Meer info vind je op jobs.tucrail.be

(William Visterin)

TUC Rail: 8 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'TUC Rail' jobs meteen in je mailbox.