Jouw loon in bitcoin: kan dat wel?
Terwijl de Bitcoin-koers gekke sprongen maakt, opperen werknemers hier en daar om hun loon in cryptomunten als de bitcoin te ontvangen. Maar kan dat wel?
Elke werknemer die meer verdient dan het minimumloon krijgt de mogelijkheid om het verschil in cryptomunten uit te laten betalen. BTC Direct, een Nederlands cryptoplatform, zal de betalingen afhandelen. Drie jaar geleden bood BTC Direct, naar eigen zeggen als eerste in Europa, zijn medewerkers een loon in bitcoin aan.
Ook in ons land is er wel interesse, maar momenteel laat de Belgische wetgeving loonuitbetalingen in virtuele munten nog niet toe. Artikel 4 van de loonbeschermingswet bepaalt dat uitbetalingen moeten gebeuren in een munt die wettelijk gangbaar is in België, wanneer de werknemer er zijn activiteit uitoefent. Daar vallen bitcoin of andere cryptovaluta vooralsnog niet onder.
Met de forse koerswisselingen zijn cryptomunten bovendien erg volatiel. Omgerekend naar euro kan er maandelijks dus een erg verschillend bedrag op je rekening verschijnen. Dat moet je incalculeren, want je hypotheek werkt bijvoorbeeld wel altijd in euro.
(William Visterin) - Bron: Go for happy
28 juli 2021Terwijl de Bitcoin-koers gekke sprongen maakt, opperen werknemers hier en daar om hun loon in cryptomunten als de bitcoin te ontvangen. Maar kan dat wel?
Zijn bitcoins ook al interessant als loon, fee of extralegaal voordeel?
Meer en meer bedrijven bieden een flexibel verloningssysteem aan. In die zin winnen warranten aan populariteit.
Steeds meer beleggers wagen de overstap naar een online beleggingsplatform. Wie zit er achter zo’n fascinerend koersenbord met zijn hectisch fluctuerende rode en groene cijfertjes?
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Netwerken komen steeds meer in beeld, werken voor één bedrijf of op dezelfde plek wordt minder mainstream.
We vroegen een 27-jarige zelfstandig investeerder en financieel adviseur uit Turnhout naar zijn job en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
In december 2017 brak de bitcoin bijna door de magische grens van 20.000 dollar. Maar wie is de mysterieuze bedenker?
Klinkt het jou ook als muziek in de oren: geld verdienen terwijl je - bijna - niks doet? Goed nieuws! Het kan.