Vorige

1 van 549

Volgende
Volgend artikel:

Op zoek naar een job in Antwerpen? Neem deel aan de virtuele jobbeurs

Waarom anoniem solliciteren?

15 oktober 2020
anoniem solliciteren
De twee virtuele jobbeurzen die start-ups en scale-ups in ons land organiseren, hebben één opmerkelijke nieuwigheid: je kan geheel anoniem solliciteren. “Zo leggen we de drempel lager.”

Onder de vlag en website StartupFair.be organiseren Startups.be en Scale-Ups.eu op 20 en 28 oktober 2020 twee virtuele jobbeurzen om talent te vinden voor startende en groeiende bedrijven. Met onder meer Voka en Experis als partners.

En dus de mogelijkheid voor anonieme sollicitatiegesprekken, wat ook een praktische overweging blijkt. “Als je al werkt bij een start-up of ander bedrijf, is het misschien wat onhandig om openlijk te solliciteren voor een nieuwe job”, stelt Céline De Cock van Scale-Ups.eu.

Oordelen op competenties

Daarnaast zorgt die anonimiteit, volgens De Cock, voor een eerlijke start. “We werken ook samen met organisaties zoals BeCode, die onder meer jongeren met een migratieachtergrond opleiden. Voor hen is het vaak lastig om te solliciteren. Ze hebben al een achterstand op basis van hun naam”, oppert ze. “Nu kunnen bedrijven bij de eerste introductie enkel oordelen op aangegeven competenties. Wij faciliteren dat eerste introgesprek, maar het overtuigen tijdens dat gesprek is natuurlijk aan de kandidaten zelf.”

Of anoniem solliciteren een trend wordt? “We merken dat het goed werd onthaald bij onze partners, zeker vanuit maatschappelijk standpunt. Het blijkt ook duidelijk geen struikelblok voor rekruterende start-ups”, klinkt het. “Bovendien zorgt het ook voor een lage drempel bij de werkzoekenden”, stelt De Cock, die overigens zelf ook zeer benieuwd is naar de praktische bevindingen en resultaten ervan na afloop.

Aan StartupFair.be zullen in totaal een veertigtal (jonge) bedrijven deelnemen.

Go for happy! Check ook de virtuele jobbeurzen die Jobat organiseert…

(William Visterin)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16977 andere jobs