Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 776

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 20 meest gezochte functies in de zorg

Waarom anoniem solliciteren?

anoniem solliciteren
De twee virtuele jobbeurzen die start-ups en scale-ups in ons land organiseren, hebben één opmerkelijke nieuwigheid: je kan geheel anoniem solliciteren. “Zo leggen we de drempel lager.”

Onder de vlag en website StartupFair.be organiseren Startups.be en Scale-Ups.eu op 20 en 28 oktober 2020 twee virtuele jobbeurzen om talent te vinden voor startende en groeiende bedrijven. Met onder meer Voka en Experis als partners.

En dus de mogelijkheid voor anonieme sollicitatiegesprekken, wat ook een praktische overweging blijkt. “Als je al werkt bij een start-up of ander bedrijf, is het misschien wat onhandig om openlijk te solliciteren voor een nieuwe job”, stelt Céline De Cock van Scale-Ups.eu.

Oordelen op competenties

Daarnaast zorgt die anonimiteit, volgens De Cock, voor een eerlijke start. “We werken ook samen met organisaties zoals BeCode, die onder meer jongeren met een migratieachtergrond opleiden. Voor hen is het vaak lastig om te solliciteren. Ze hebben al een achterstand op basis van hun naam”, oppert ze. “Nu kunnen bedrijven bij de eerste introductie enkel oordelen op aangegeven competenties. Wij faciliteren dat eerste introgesprek, maar het overtuigen tijdens dat gesprek is natuurlijk aan de kandidaten zelf.”

Of anoniem solliciteren een trend wordt? “We merken dat het goed werd onthaald bij onze partners, zeker vanuit maatschappelijk standpunt. Het blijkt ook duidelijk geen struikelblok voor rekruterende start-ups”, klinkt het. “Bovendien zorgt het ook voor een lage drempel bij de werkzoekenden”, stelt De Cock, die overigens zelf ook zeer benieuwd is naar de praktische bevindingen en resultaten ervan na afloop.

Aan StartupFair.be zullen in totaal een veertigtal (jonge) bedrijven deelnemen.

Go for happy! Check ook de virtuele jobbeurzen die Jobat organiseert…

(William Visterin)

15 oktober 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte