Alcohol
Vorige

1 van 36

Volgende

Vergaderen op café blijkt efficiënter

Slijt je ook (te veel) uren aan een vierkante vergadertafel? Stel voor om eens aan de toog te vergaderen. Dat is effectiever, leert onderzoek.
#

Je baas zal het misschien afdoen als een grapje, maar aan de bar hangen is nu eenmaal de beste manier om tot een samenwerking te komen. Onderzoeksbureau TNO stelde dat vast in een test met een ovale, een vierkante vergadertafel werd gebruikt. Daarnaast werden een huiskamer en een bar als opstellingen voor meetings uitgetest.

De vierkante vergadertafel, een klassieker in veel bedrijven, bleek het minst goed te scoren. Aan zo’n tafel hangt de groep minder goed samen, voelen de aanwezigen zich minder betrokken bij wat er gezegd wordt en zitten er minder mensen in het blikveld.

Omdat je aan een bar rechtstaat, verlopen meetings er doorgaans effectiever. Een vergadering kan daardoor een derde korter worden en tot even goede resultaten opleveren. Om gevoelige onderwerpen te bespreken, is de huiskamersetting dan weer de beste keuze. Voor alle andere onderwerpen voldoet de ovale tafel het beste.

22 oktober 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook