U2 verdient het meest in 2009

U2 was in 2009 de best verdienende groep in de Verenigde Staten. Het toeren en de platenverkoop leverde de Ierse groep zo'n 80 miljoen euro op. Dat blijkt uit cijfers van het muziektijdschrift Billboard.
#

Vorig jaar stond Madonna nog bovenaan de lijst. Zij zakt nu naar de derde plek met een opbrengst van 34,5 miljoen euro. Op nummer twee staat Bruce Springsteen met 42,5 miljoen euro. AC/DC en Britney Spears maken de top vijf volledig.

De "360°"-tournee van U2 was de duurste tournee ooit, maar bereikte ook meer toeschouwers omdat het publiek langs alle kanten rond het podium kon zitten. Resultaat: 80 miljoen euro winst.

Michael Jackson strandde op de 20e plaats in de lijst van Billboard, maar verdiende postuum wel het meest aan zijn cd- en beltoonroyalty's. De lijst wordt jaarlijks gebaseerd op geld dat artiesten verdienen met tournees, cd-verkoop, verkoop van muziek via het internet en royalty's. De rijkste der lage landen is de Nederlandse violist André Rieu. Hij mocht 2009 afsluiten op de 18de plaats.

(Bron: deredactie.be / nieuwsblad.be) 

2 maart 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte