Studenten geen bijzitter op verkiezingen 7 juni

Op 7 juni mogen we weer bolletjes kleuren tijdens de Vlaamse en Europese verkiezingen. Dat die stemdag in volle examenperiode valt, lokt in studentenkringen hier en daar nu al geroezemoes uit, maar minister van binnenlandse zaken De Padt doet toch een mooie toegift.

27 april 2009

Delen

verkiezingen bijzitters stemmen

In een omzendbrief aan de burgemeesters en de voorzitters van de kantonhoofdbureaus verklaarde De Padt dat op die dag geen studenten zullen worden opgeroepen als bijzitters in de stembureaus. Ook koppels worden vrijgesteld “omdat zij dan hun kinderen elders moeten onderbrengen, en dat ontwricht het gezinsleven”, aldus De Padt.

“Bij de bevolking leeft het gevoel dat het altijd weer dezelfden zijn die aangeduid worden als voorzitters en bijzitters. Dat willen we vermijden, onder meer door vaker gebruik te maken van vrijwilligers, mensen die echt gemotiveerd zijn. We zullen ook lijsten aanleggen van mensen die al minstens twee keer zijn opgeroepen en we raden aan om hen niet meer op te roepen.”

Wie op 7 juni in het buitenland zit, zal dat bovendien niet meer op voorhand moeten bewijzen. “Een verklaring op woord van eer kan dan volstaan.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?