Liefde en seks
Vorige

1 van 90

Volgende

Prostituees werken te lang

Op de Amsterdamse Walletjes wordt er te hard en vooral te lang gewerkt, zo blijkt. Het aantal uren dat de meisjes kloppen, is vrij spectaculair …
#

Sommige prostituees op de Amsterdamse Wallen werken meer dan honderd uur per week. “Het is onverantwoord”, vindt Marijke Vos van het stadsbestuur. “Ik wil op korte termijn Amsterdamse richtlijnen opstellen voor werktijden en arbeidsomstandigheden voor iedereen die in de prostitutie werkt.”

60% uit Oost-Europa

Het prostitutie- en gezondheidscentrum P&G292 stelt vast dat er een en ander misloopt in de beruchte hoerenbuurt, laat persbureau ANP weten. Vorig jaar deden 165 prostituees een beroep op maatschappelijk werk en werden 844 soa-onderzoeken uitgevoerd.

Naar schatting 60 procent van de vrouwen die op de Wallen werken, komen uit Oost-Europa. Hulpverleners pleiten ervoor voorlichting te geven in het land van herkomst zodat de prostituees weten wat hun rechten zijn en misstanden eerder kunnen herkennen. Ze ijveren ook voor een onafhankelijke ombudsvrouw die klachten uit de buurt behandelt.

Voor mannelijke prostitués maakt het centrum een extra spreekuur vrij. Naar verluidt neemt de behoefte daaraan toe.

(ks) 

18 februari 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook