Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 317

Volgende

Mannelijke bullebak krijgt opslag, vrouw niet

27 september 2011
In het dagdagelijkse leven appreciëren we het ten zeerste wanneer iemand vriendelijk en aangenaam in de omgang is. Op kantoor doen we dat blijkbaar niet.
Donald Trump
Donald Trump, bullebak eerste klasse.

Mannen die op de werkvloer de bullebak uithangen, maken vaker promotie, zo blijkt uit onderzoek aan de University of Notre Dame in het Amerikaanse Indiana. "Wanneer mannen zich brutaal opstellen, worden ze gezien als harde onderhandelaars, een positieve eigenschap in de zakenwereld. Deze mannen zullen dus sneller opklimmen naar de top, in vergelijking met hun ‘zachtere’ collega’s".

Mannen vs. vrouwen

Vreemd genoeg geldt dit allesbehalve voor vrouwen. "Vrouwen die zich weinig vriendelijk gedragen, worden in het algemeen als overdreven controlerende persoonlijkheden bestempeld", verklaart onderzoeksleider Timothy Judge, professor management aan de University of Notre Dame.

Helaas voor vrouwen gaat ook het tegenovergestelde niet op. Wanneer zij wél vriendelijk en attent zijn, zal ook dat niet leiden tot meer loon of een hogere functie. "In dat geval worden zij gewoon genegeerd", aldus het onderzoek. Kortom: de loonkloof zal altijd blijven bestaan.

Martha Stewart vs. Donald Trump

De onderzoekers besluiten dat er een dubbele norm geldt. "Denk maar aan Martha Stewart en Donald Trump," merkt Judge op. "Beiden worden beschouwd als sterke persoonlijkheden, maar Martha Stewart kreeg veel meer negatieve aandacht in de pers dan Donald Trump."

Dat mannen het op professioneel vlak een stuk makkelijker hebben, lijkt hiermee alweer bewezen …

(kv) – Bron: Express.be / Physorg.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook