Online solliciteren
Vorige

1 van 101

Volgende
Volgend artikel:

Mag je toekomstige werkgever je social mediaprofiel screenen?

Man gaat uit de kleren voor job

Copywriter Lawson Clarke, op zoek naar een job.
Om tussen de groeiende stapels van kandidaten nog op te vallen, worden sommige werkzoekenden creatiever in hun speurtocht naar een baan.
Copywriter Lawson Clarke, gaat naakt op zoek naar een job
Copywriter Lawson Clarke, op zoek naar een job.

Neem nu Lawson Clarke. Deze werkzoekende copywriter uit Boston staat poedelnaakt op de openingspagina van zijn website in de hoop zo de aandacht van potentiële werkgevers te trekken. Om niet al te veel te laten zien, staat er voor hem een wel zeer strategisch geplaatste tv. “Ik moest iets doen om op te vallen”, zegt Clarke, die naar eigen zeggen al veel klusjes hier en daar gekregen heeft, maar nog geen echte baan kreeg aangeboden.

Clarke is niet de enige werkzoekende die probeert te stunten. Een vijfde van de rekruteerders zegt het afgelopen jaar wel meer van deze onconventionele sollicitatietechnieken gezien te hebben.

De Amerikaanse Pasha Stocking is een van die minder klassieke werkzoekenden. Zij huurde een reclamebord langs een drukke weg. “Neem me aan! Werkloos en op zoek naar een job”, staat naast een foto van haar te lezen. Ze hoestte 2.500 dollar, zo’n 1.750 euro, op voor haar stunt. Het leverde haar een paar aanbiedingen op, maar geen waar ze op wilde ingaan.

Copywriter Clarke staat nog niet langs de snelweg, maar je kan hem wel bewonderen op www.malecopywriter.com.   

Copywriter Lawson Clarke gaat naakt op zoek naar een job 

9 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook