The Museum Café: Zonder muze

Nog voor de hype van 'Mijn Restaurant' losbarstte, zette driesterrenchef Peter Goossens zijn schouders onder het concept van The Museum Café, het café-eethuis verbonden aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel.

1 juli 2010

Delen

The Museum Café in Brussel
The Museum Café
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
www.museumfood.be

Score: 3 / 5

12:04:03

Net als in zijn eigen restaurant, Hof Van Cleve, mikte Goossens er in het Museum Café op om de klanten het beste van het beste te laten proeven, zij het aan iets meer democratische prijzen.

Pure, Belgische smaken moesten er geserveerd worden. Maar eind 2008 zette Goossens zijn medewerking stop en is het niet meer hij die onder andere de gerechten samenstelt. Het café moet het momenteel zonder culinaire muze stellen, maar probeert verder te borduren op hetzelfde elan.

The Museum Café in Brussel The Museum Café in Brussel

Wanneer ik er een kijkje ga nemen of dat ook nog lukt, tref ik aan de koeltoog een divers publiek aan: Nederlandse dames, een zakenman, Spaanse toeristen ... De bediening achter de toog heet me hartelijk welkom. Een goede start.

Een blik in de toog met sandwiches stemt me minder tevreden. De broodjes liggen duidelijk al een tijdje te wachten op een hongerig publiek. En dat zie je: de randjes van de schijfjes tomaat hebben hun beste tijd gehad. Toch kost een broodje hier 6 euro. Niet min. Een kaasschoteltje met broodstengel en een potje sirop de Liège kost 8,5 euro. Wie iets stevigers wil, kan kiezen voor een stuk quiche (9,50 euro), een koninginnehapje of een pasta. Voor zoetekauwen is er een dessertbuffet, met onder andere tiramisu (5 euro).

12:11:44

Na enig wikken en wegen, bestel ik een broodje kaas en ham. Omdat het dorstig weer is, twijfel ik even om het sober te houden en een flesje spuitwater te nemen. Maar ik laat me verleiden door de rode wijn: een flesje Sangre de Toro 2007. Een uit de kluiten gewassen Catalaanse wijn van het familiebedrijf Miguel Torres. Ideaal bij een stevige paella of stoofpot en dus een beetje misplaatst bij de eerder lichte kost die ze hier serveren. Maar de zon schijnt en er is een heerlijk terras dat uitgeeft op de beeldentuin waar ik me graag aan een glaasje rood zie nippen.

Mijn bestelling kost 11 euro. Voor de wijn wordt 5 euro aangerekend, een redelijke prijs vergeleken met die van het eten. Want zo democratisch is het hier nu ook weer niet. Maar je betaalt ook voor de locatie en die is schitterend. Design binnen, groen en zicht op Brussel buiten. Wat hoeft een mens nog meer? Een lekker hapje misschien. Zo zou ik het broodje niet omschrijven. Daarvoor zijn de smaken te vlak en is het brood niet knapperig genoeg. Vergeleken met het kader valt het dunnetjes uit. Gelukkig maakt de wijn veel goed en is het toch even la dolce vita in hartje Brussel.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?