Taste It: Bedrijfsbroodjes

Wie Gent vanaf de E40 binnenrijdt, ziet op zijn linkerkant een opvallende wolkenkrabber met de letters ‘UCO’. In deze toren huisde nog niet zo lang geleden de Vlerick Management School, voor die naar de Reep verkaste. Waar vroeger managementstudenten de deur openzwaaiden, is sinds een viertal jaar een broodjeszaak: Taste It.

11 maart 2010

Delen

Lunch bij Taste It in Gent
Taste It
Bellevue 5
9050 Gent
www.taste-it-gent.be

Score: 3,5 / 5

09:05:35

De kans dat je hier toevallig voorbijkomt, is klein. De locatie is dan ook op zijn minst weinig idyllisch te noemen, met al die kantoorgebouwen in de buurt. Voordeel is wel dat er elke dag meer dan 2.000 hongerige werknemers in de omtrek zijn en daar speelt Taste It gretig op in. Zo heeft het dagelijks bestellingen van grote afnemers, zoals Kinepolis. Wanneer ik de sandwichbar binnenstap, worden op enkele tafels dienbladen klaargemaakt met sandwiches en Zweedse broodjes. Particuliere klanten zijn er niet, op een enkeling in maatpak na. Ondanks de design-inrichting nodigt het die dag ook niet uit om hier neer te strijken. Achter het vele glas kan zelfs een flauw zonnetje deze zaak in een serre veranderen. Om de broodjes fris te houden, zijn de blinden quasi volledig naar beneden gelaten.

09:07:41

Geen probleem, want je kan hier alles in meeneemvorm krijgen. In de koeltoog vind je behalve drankje ook enkele pasta’s en salades. Een rijkelijke portie Spaghetti Bolognese bijvoorbeeld, waarvoor je 6 euro wordt aangerekend. Broodjes vind je hier niet, die worden vers gesmeerd. De vier dames achter de toog zijn druk bezig met de bestellingen die per fax, e-mail en telefoon binnenstromen. Boven hun hoofden hangen lange lijsten met klassieke broodjes, zoals een ‘Martino Classic’ (américain, ansjovis, augurken, tomaat, tabasco, mosterd: 3 euro), tot specials als een broodje ‘Merguez - Taste It’ (gebakken Merguez, ui, tomaat, ijsbergsla, cocktailsaus: 4,2 euro).

De eigenaar drukt me op het hart dat alles hier dagvers bereid wordt. Toch liggen stapels voorgesneden stokbroodjes te wachten - en uit te drogen - tot iemand een bestelling plaatst. Ik graai uiteindelijk een slaatje van de week uit de koeltoog, met gerookte zalm en heilbot (6,5 euro). Mijn oog valt bovendien op een mij onbekend gamma drankjes: Feelgood Drinks, vruchtendrankjes zonder toegevoegde suiker of bewaarmiddelen. Ik ga voor de variëteit ‘Cloudy Lemon’, op basis van citroen (2,60 euro).

Lunchen bij Taste It in Gent Lunchen bij Taste It in Gent Lunchen bij Taste It in Gent

Tegen de middag dis ik het slaatje en het drankje op uit de koelkast op het werk. Op het slaatje ligt tot mijn vreugde ook wat verse dille en versnipperde ui. Samen met de lichte vinaigrette een lekkere smaakmaker. Want het bakje bevat vooral een berg krulsla, met gelukkig toch wat geraspte wortelen onder. Ook het drankje valt nogal flets uit. Veel vitaminen, maar ik mis een beetje karakter.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?