Slagerij Aula: Van vlees en bloed

Naar eigen zeggen zijn ze de bekendste slagerij van Gent en omstreken. Slagerij Aula – gelegen in de Voldersstraat tegenover de monumentale Aula Academica, het feestgebouw voor de officiële plechtigheden van de Universiteit Gent – heeft dan ook wel wat meer te bieden dan een doordeweekse slager.

6 januari 2011

Delen

Slagerij Aula in Gent
Slagerij Aula
Voldersstraat 24
9000 Gent
www.slagerij-aula.com

Score: 4 / 5

Hier koop je naast charcuterie ook kazen, groenten, fruit en patisserie. Rond lunchtijd vinden hordes studenten de weg naar deze zaak, waar de belegde broodjes en mini-sandwichen met huisbereide salades op veel fans kunnen rekenen.

Voor de neus

Bij het binnenkomen valt in eerste instantie vooral de ruimte op. Slagerij Aula is groot: er staan zoveel rekken en koeltogen dat je je bijna in een supermarktje waant. Alles blinkt en ziet er piekfijn uit, ondanks de drukte. Hier hecht men duidelijk veel belang aan netheid. Talrijke delicatessen liggen in de winkel voor het grijpen, maar de slagerij is niet louter zelfbediening. We tellen rond het middaguur meer dan twintig personeelsleden, die druk in de weer zijn met het bedienen van klanten en het scheppen van orde in de rekken.

Achterin springt vooral het kookeiland in het oog. Hier kan je – dankzij een glazen wand enigszins afgeschermd van de rest van de winkel – genieten van een heerlijke lunch in het Aula-restaurant. Het eiland is omgeven door een toog met hoge, comfortabele krukjes. Meteen nadat ik ben aangeschoven, krijg ik van de sympathieke kok achter het fornuis een menukaart aangeboden.

Slagerij Aula in Gent Slagerij Aula in Gent 

Er is keuze uit een tiental gerechten, waaronder enkele pastaschotels en salades. Een bladerdeeggebakje met kippenragout en paddenstoelen (in de volksmond ook wel een koninginnenhapje genoemd) heb je hier voor 12 euro. Ik kies voor een pasta met spinazie en zalm (13 euro), die onmiddellijk voor mijn neus bereid wordt en uitstekend in de smaak valt. Ook voor koffie en gebak blijkt het Aula-restaurant een geschikte plek.

Meeneem

Wie liever thuis eet, maar geen tijd of zin heeft om uitgebreid te koken, kan terecht bij de traiteurdienst van Slagerij Aula. Hier kan je elke dag kiezen uit meer dan dertig verschillende warme gerechten, koude schotels en soepen. Er is zowel een vast assortiment voorzien als steeds wisselende weekmenu’s en specialiteiten.

Slagerij Aula in Gent Slagerij Aula in Gent 

Slagerij Aula omschrijft zichzelf als een ‘gastronomische kwaliteitsslagerij’. Een meer dan terecht etiket, zo blijkt.

Waar?


View Larger Map   

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?