Rue Royale: Klant is koning

‘Freshness with style’, dat is het motto dat in trotse letters op het hoge raam van broodjesbar Rue Royale prijkt.

3 februari 2011

Delen

Rue Royale in Brussel
Rue Royale
Koningsstraat 9
1000 Brussel
www.rueroyale.be

Score: 3 / 5

Wanneer je in de vroege, nog donkere uurtjes – de deur opent al om 6 uur ’s morgens – over de gelijknamige Koningstraat wandelt, oogt de zaak met haar zacht licht, mezzanine en rode accenten alvast bijzonder warm en uitnodigend. Reden genoeg om die stijlvolle versheid eens van dichterbij te bestuderen.

Pannenkoeken

Binnen, aan de hoge houten tafels met barkrukjes, zitten de eerste klanten de krant te lezen en op het internet te surfen. Draadloos internet en verschillende dagbladen zijn hier ter beschikking. Aan de muur hangen portretten van Aziatische schoolkinderen. Van op de eerste verdieping heb je, over de lage balustrade, een mooi uitzicht op de redacties van de krant Le Soir. De geur van koffie en ontbijt maken het zaakje af.

Op de koeltoog staan manden met boterkoeken, chocoladekoeken en croissants. Wie voor een uitgebreider ontbijt wil gaan, kan een portie eieren met spek bestellen (4,50 euro). Tussen de vele verse lekkernijen zien we ook een flinke stapel pannenkoeken liggen. Daarnaast – en dat is waar het motto van Rue Royale vooral op van toepassing lijkt – liggen er heerlijke zongedroogde tomaatjes, gegrilde aubergines en frisse courgettes te blinken als in een echte Italiaanse lunchbar.

Beetje royaler

Ik kies voor een van de speciale broodjes – hier toepasselijk ‘royals’ genaamd – om mee te nemen. De Royal Brie – een wit broodje met pecannoten, tomaten, honing en brie – blijkt een uitstekende keuze. De versheid van de ingrediënten staat inderdaad buiten kijf en de combinatie ervan smaakt verfrissend. Voor 4 euro zou de portie wat mij betreft wel een beetje royaler mogen zijn.

Ook een warme lunch is hier mogelijk, al is de kaart niet bijzonder uitgebreid. Een panini, croque-monsieur (4 euro) en dagsoep (3 euro) behoren tot de mogelijkheden. Dessertjes zijn er in de vorm van kleine taartjes, yoghurt en fruit.

Rue Royale in Brussel Rue Royale in Brussel

Wie hier rond het middaguur komt binnenvallen, mag overigens een lange rij verwachten. Geen nood, de bediening gaat bijzonder snel en ondertussen wordt er vrolijk gekletst. Rue Royale is iedere werkdag geopend van 6u tot 16u.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?