Roodstop: Even bijtanken

Het stokbroodje is heerlijk krokant, de rucola is knapperig en de smeuïge rode pesto is niet te pittig. Een voltreffer.

11 september 2009

Delen

Roodstop
Roodstop
Deinzestraat 63
9700 Oudenaarde
Tel. 055/30.44.84
www.roodstop.be

Score: 3 / 5

12:05

Net na de middagspits rij ik de kleine parking van wegrestaurant Roodstop op. Naast mijn auto staan er nog vier andere wagens. Dat belooft weinig drukte. Naast een tweetal tafeltjes in het groen achter het gebouw zit er nog een enkeling te genieten van een broodje. Maar ook voor ontbijt, taart en een warme snack kan je er terecht.

Na een blik op het menubord aan de ingang, kies ik voor de soep van de dag (gazpacho, 3,80 euro) en het broodje van de week (met chorizo, pesto en rucola, 4 euro). Een zuiders getinte lunch, ideaal voor een broeierige dag als vandaag. Aan tafel weet de uitbaatster me te vertellen dat het Spaanse week is in het wegrestaurant. Ze verzekert me allemaal verse en huisgemaakte producten. Om die ter plekke op te eten, wordt 1 euro ‘take a seat’ aangerekend.

12:18

Mijn bestelling wordt vliegensvlug aan tafel gebracht. Na amper tien minuten wachten, staat een verzorgde plateau voor mijn neus. Bestek vind ik op het rek achter me. ‘Iittala’ lees ik op mijn designlepel. De stoel waarop ik heb plaatsgenomen is een ontwerp van Maarten Van Severen. Het oog wil immers ook wat, dat hebben ze bij Roodstop goed begrepen. Vanaf september kan je er trouwens designartikelen kopen in de shop naast de achterste eetzaal.

Helaas ziet de gazpacho er minder aantrekkelijk uit dan het interieur. Wat een volle maaltijdsoep hoort te zijn, valt dunnetjes uit in mijn kom. Toch maar even proeven. Ook de smaak valt erg waterig uit. Tomaten en azijn voeren de boventoon. Wellicht heeft de vriendelijke uitbaatster, die ook achter de kookpotten staat, geen brood gebruikt voor deze koude soep uit Andalusië. Ook met look, peper en zout is ze eerder karig geweest.

              

Na deze valse start, begin ik aan mijn broodje, dat met drie uitgesproken smaken als pesto, rucola en chorizo wel genoeg body zou moeten hebben. En gelukkig is dit wel een voltreffer: het artisanale witte stokbroodje is heerlijk krokant, de rucola is fris en knapperig en de smeuïge rode pesto is niet te pittig zodat het een mild tegengewicht wordt voor al dat pikants. Ook de hoeveelheid is net goed, in totaal krijg je een broodje van zo’n 30 cm.

12:37

Al bij al ga ik dus voldaan van tafel - zoals door de uitbaatster beloofd - een dik half uur na mijn aankomst. Spijtig wel van het voortdurende geraas van auto’s dat je er ook binnen in het restaurant moet meenemen. Buiten gekomen, is dan ook een Volkswagen aan de benzinepomp gestopt. Toch kom ik hier graag eens terug om bij te te tanken, of het nu de auto of de maag is.

(katrien.stragier@jobat.be)

Waar?


Grotere kaart weergeven                    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?