Food Fever: Gezond de trein op

Station Brussel-Noord. Het op drie na drukste station van België. Iedere ochtend spuwt het duizenden pendelaars uit, iedere avond slikt het duizenden pendelaars weer in.

10 februari 2011

Delen

Food Fever
Food Fever
Noordstation Brussel
www.foodfever.be

Score: 3 / 5

In totaal gaat het om zo’n 80.000 reizigers per dag. Geen wonder dus dat in en om het stationsgebouw – dat werd ingehuldigd in 1952 – de ene naast de andere broodjesbar is gevestigd. In een groot aantal daarvan, zoals de sandwichbar Lamourette, kan je binnengaan en aan een van de tafeltjes nog even genieten van koffie en krant, voor de werkdag écht begint.

Oranje boven

Voor de meer gehaaste reiziger zijn er in en om de hoofdingang gelukkig ook kleinere broodjesbars geïnstalleerd, zoals een Panos Rail. Ikzelf kies vanmorgen voor de Food Fever, een erg opvallende want nogal oranje ogende broodjesbar. Zitten kan je hier niet, maar dat is ook nergens voor nodig. Snelheid is een onmisbare troef in een station, en dat lijkt men bij Food Fever te weten. Je ontbijt of lunch wordt netjes en vooral snel ingepakt. Hoe lang de rij met aanschuivende pendelaars ook is, het gaat vooruit en het is zo jouw beurt.

Al het eten dat er ligt uitgestald, ziet er uitzonderlijk fris en gezond uit. Reden genoeg voor heel wat reizigers om nog snel voor ze de trein opspringen een klein voorraadje in te slaan. Eerst en vooral kan je hier kiezen uit een beperkt aanbod aan lekkere en gezonde broodjes, waaronder martino, tomaat met mozzarella, club tonijn, brie met honing en walnoten of club kaas en hesp.

Rijstpap met bruine suiker

Wie het vroeg in de ochtend liever bij koffiekoeken houdt, komt hier ook aan zijn trekken. Croissants en chocoladebroodjes liggen uitgestald op de toog. Er is koffie en vers fruitsap in meeneembare flesjes. Dessertjes zijn verkrijgbaar in de vorm van mattentaartjes, rijstpap met bruine suiker of - gezonder - yoghurt. De verpakking van die laatste lekkernij beschikt over een apart compartimentje voor vers fruit, zoals aardbeien of bosvruchten.

Tot slot springen ook de slaatjes in het oog. Op een stapel liggen ze netjes klaargemaakt te blinken in de koeltoog. Ik ga na even twijfelen voor een slaatje kip (5,50 euro) en krijg een groot lunchpakket mee naar het werk. In de broodzak zit niet alleen het bijzonder fris uitziende slaatje maar ook een pistolet met graantjes, een potje met saus en een plastieken mes en vork. Het slaatje bevat naast kip onder meer zongedroogde tomaten, komkommer, hardgekookt ei, wortel en kropsla. Een flinke, gezonde en niet eens zo dure lunch zal vanmiddag mijn deel zijn.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?