Ellis Gourmet Burger: De betere hamburger

Zelden – misschien wel nooit – een hamburger gegeten die zo lekker was als de BurgersBoekBurger bij Ellis Gourmet Burger op het Brusselse Sint-Katelijneplein. Een broodje met 100% rundergehakt, blauwschimmelkaas, rucola en een confituur van rode ui (13 euro). Ik ben niet gehaast, maar wel geweldig hongerig, wat erin resulteert dat de overheerlijke hamburger in een oogwenk is verdwenen, net als de knapperige frietjes erbij.

2 september 2011

Delen

Ellis Gourmet Burger - Brussel
Ellis Gourmet Burger
Sint-Katelijneplein 4
1000 Brussel
www.ellisgourmetburger.com

Score : 4 / 5

Ellis Gourmet Burger werd afgelopen voorjaar geopend met als nobel doel hamburgers te serveren in een gezelliger kader dan dat van de bekende fastfoodrestaurants. De hoofdingrediënten van het concept moeten bestaan uit kwaliteit op je bord, een mooi decor en een snelle bediening. Aan dat laatste kan evenwel nog worden gewerkt: er verstrijken bijna drie volle kwartieren voor ik de dampende burger zie verschijnen. Hier blijft men ver van alles wat naar fastfood ruikt.

Paardenrug

Het geeft me de tijd om goed rond te kijken. Op de muur wordt de geschiedenis van de hamburger in een kunstig lettertype uiteengezet. Het opschrift verhaalt over de legers van Dzjengis Khan die aan het begin van de dertiende eeuw rauw vlees onder hun zadel stopten. Door de bewegingen van de paardenrug werd dat vlees mals gewreven. Ook de naam Ellis valt aan de hand van de hamburgerhistorie te verklaren. De hamburger zou Amerika immers binnengekomen zijn via Ellis Island in New York.

Eten bij Ellis is wel degelijk een ware restaurantervaring. Gasten nemen plaats aan vierkante, zwarte tafeltjes, zowel beneden als op de eerste verdieping, of aan de bar. De huisstijl doet sterk denken aan die van de Londense hamburgerketen Byron, net als de muurtekeningen en het strakke, zwart-witte interieur. Het is hier gezellig druk en lege tafeltjes blijven niet lang leeg.

Ellis Gourmet Burger Brussel Ellis Gourmet Burger Brussel Ellis Gourmet Burger Brussel

Nog honger

Echt goedkoop kom je er jammer genoeg niet van af bij Ellis. Een hamburger kost je gemiddeld 10 euro, voor een bescheiden portie frietjes betaal je 3,50 euro en wie daar graag een slaatje bij wil, betaalt nog eens 3,50 euro extra. Bovendien blijft er naderhand nog meer dan voldoende honger over voor een dessert.

Culinair verantwoorde hamburgers eten kan je iedere dag vanaf 12 uur ’s middags tot 23 of 24 uur ’s avonds. Je kan bij Ellis Gourmet Burger ook terecht voor Het lekkerste burgers boek, een kookboek vol creatieve hamburgerrecepten.

Waar?


Grotere kaart weergeven   

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?