Ciabatta Mania: Dolce vita

Het is tijdens een van de eerste zonnige lentedagen dat ik op de Koudenberg beland. Op zo’n dag strijk ik graag neer op het dakterras van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM), waar je een imposant 360-graden zicht krijgt op de Brusselse binnenstad.

31 maart 2010

Delen

Ciabatta Mania in Brussel
Ciabatta Mania
Koudenberg 70
1000 Brussel

Score: 3,5 / 5

12:05:23

Meermaals was mij echter een eethuisje hier in de buurt opgevallen waar ik steevast veel volk zag aanschuiven. ‘Ciabatta Mania’ blijkt de plek te heten. Ondanks een waterige zonnetje en de af en toe voorbijrazende auto’s staat er een terrasje met enkele tafeltjes buiten. En hoewel het nauwelijks middag is, valt er geen vrij plaatsje meer te bespeuren.

Naar binnen dan maar. Want ook daar is het gezellig. Een donkere houten plankenvloer, diepe leren zeteltjes en het ijle gezang van Feist op de achtergrond zijn een instant recept om hier te blijven hangen. Helaas wordt ik deze namiddag terug op de redactie verwacht. Het wordt dus in ijltempo de batterijen opladen met een snack. De soep, met keuze uit wortel-, prei- en bloemkoolsoep, is helaas nog niet warm. In de koeltoog staan als alternatief ready-to-go salades en pasta’s. Maar zo’n haast heb ik nu ook weer niet. Aan een van de tafels zit een klant van een panini te genieten. Dat wil ik ook wel, zo’n warm broodje.

12:09:41

Zoals de naam laat vermoeden, zijn hier voornamelijk ciabatta’s verkrijgbaar. Kwestie van het Italiaanse gevoel vast te houden, kies ik een exemplaar met mortadella, provolone, tomaat, zongedroogde tomaat en basilicum (4,50 euro). Dat verschijnt na enkele minuten op tafel. Leuk extraatje is de Fruitella die je er spontaan bij krijgt. Een mini-dessertje als het ware. De geur van het broodje brengt me alvast het water in de mond. Blij dat hier eens voor een andere Italiaanse kaas gekozen is dan mozzarella. De gesmolten provolone doet me meteen wegdromen naar het Zuiden. Alleen jammer dat de tomaten in deze tijd van het jaar nog niet op hun best zijn. Anders hadden de zongedroogde varianten van mij gerust achterwege mogen blijven.

Lunch bij Ciabatta Mania in Brussel Lunch bij Ciabatta Mania in Brussel   

Als achterafje laat ik me verleiden tot al evenveel zon, maar dan in een glas. Op het bord staat een hele lijst versgeperste sapjes. Mijn keuze valt op de ‘piano piano’ (sinaasappel, rode appel, banaan; 4,20 euro), wat zoveel als ‘langzaamaan’ betekent in het Italiaans. Het drankje barst van de vitaminen, maar is nogal aan de zoete kant. Een iets zuurdere citrustoets zou het een extra dimensie geven. Maar brengt het een lacht op mijn gezicht? Zeker. Ook al omdat ik straks onderweg nog van de Fruitella kan snoepen.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(ks)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?