Café Walvis: Hippe mengelmoes

Een uitgebreide kaart of fijnzinnig menu moet je hier niet komen zoeken, maar wie zijn hart wil ophalen aan een sympathieke lunch in een trendy kader kan wel terecht in de Walvis, gelegen op de hoek van de Dansaertstraat en de Vlaamse Steenweg. Veel hippe Vlamingen hier, maar ook een boel authentieke Brusselaars, nieuwe Belgen en immigranten. De Walvis staat bekend als een ontmoetingsplaats voor alle gemeenschappen.

6 april 2011

Delen

Café Walvis
Café Walvis
Antoine Dansaertstraat 209
1000 Brussel
www.cafewalvis.com

Score: 3 / 5

Hier eet je rond het middaguur of ’s avonds lekkere broodjes, croque-monsieurs of salades. Brood is er onder andere te krijgen met kaas of hesp, met huisgemaakte houmous of vleesbrood en met geitenkaas en honing of brie en peren (4 à 5 euro). Voor 10 euro heb je een salade met tomaat en mozarella of met warme, gegrilde geitenkaas, honing en appeltjes.

De Walvis presenteert ook een dagsoep en een dagschotel, vandaag respectievelijk preisoep en een vegetarisch warm taartje met paprika en prei. Het gegrild broodje van de week is belegd met feta, tapenade van paprika en Italiaanse ham. Van het begrip ‘tapas’ wordt er dan weer een erg brede definitie gehanteerd. Ze zijn er in de vorm van chips, nootjes, een portie kaas, olijven en ballekes van het huis.

Bioboterhammen

Omdat mijn honger groter is dan wat soep of brood kunnen stillen, kies ik voor een traditionele lasagne. Het eetcafé heeft namelijk ook een (zeer beperkt) aanbod aan pasta’s. De lasagne smaakt zoals een fatsoenlijke lasagne hoort te smaken en gaat vergezeld van een mandje met flink wat brood.

Bij mooi weer kan al dat lekkers genuttigd worden op het grote terras, dat door zijn westelijke ligging tot laat op de avond kan genieten van zonlicht. Vroege vogels kunnen dan weer in de Walvis terecht voor een ontbijtje met bioboterhammen, koffiekoeken, choco, confituur en omelet.

Café Walvis in Brussel Café Walvis in Brussel Café Walvis in Brussel

Het café biedt heel wat ruimte rond de centraal opgestelde toog die is afgezet met golfplaten. ’s Avonds vinden er in de Walvis vaak optredens of dj-sets plaats. Ook de Brusselse caféconcerten van Stoemp! vinden hier af en toe onderdak. Zo sluit Stoemp! op 7 juni haar voorjaarsprogramma af in de Walvis met Nele Needs A Holiday en Guido Belcanto.

Waar?


Grotere kaart weergeven     

(mo) - www.stoemplive.be          

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?