Le pain de l’abbaye: De betere bakker

Brussel, Koningsstraat. Wat er langs de voorkant uitziet als een kleine bakkerij, blijkt bij nader inzien een bijzonder langwerpige snackbar te zijn. Uitgebreide inspectie wijst uit dat je hier zelfs terechtkan voor de betere kleine keuken.

4 november 2010

Delen

Le pain de l’abbaye

Le pain de l’abbaye. Zo heet deze ‘snack-resto’. Ik laat me verleiden door de aangename drukte binnen en zoek een plaatsje aan een van de vele houten tafeltjes op een iets hoger gelegen verdieping achterin. Die wordt afgescheiden van de rest van de zaak met een groene gietijzeren balustrade en hier en daar een decoratief bosje lange houten takken. Van hieruit heb ik een mooi uitzicht op de rest van de zaak en op de open inkijkkeuken middenin.

Grootmoeders keukenkast

De radio speelt maar wordt overstemd door een gezellig geroezemoes. Enkele mensen hebben zich bij gebrek aan plaats gewoon aan de toog gezet. De muren van het etablissement hangen vol ingekaderde foto’s van stillevens uit de keuken en zijn op verschillende plaatsen afgezet met planken, waardoor je bijna de indruk krijgt in een Scandinavische woning te zitten. Op een rek staan grote potten tricolore pasta en oude blikken dozen die recht uit grootmoeders keukenkast lijken te komen.

Een meisje brengt me de kaart en ik kies een broodje brie (4 euro). Het brood blijkt – anders dan in de meeste andere broodjesbars – op een artisanale wijze te zijn gebakken. De smaak is voller en de textuur ruwer, maar voor broodliefhebbers met een zwak gebit is de korst wellicht te hard. Op het brood liggen naast brie ook geroosterde komkommer, walnoten en honing.

Le pain de l’abbaye in Mechelen Le pain de l’abbaye in Mechelen Le pain de l’abbaye in Mechelen

Heerlijke pastaschotels

Ook met grotere honger kan je terecht in Le pain de l’abbaye. Voor een dagschotel – vandaag is dat kipfilet met fijne groentjes – betaal je 9 euro. Dagelijks bieden ze hier voor 3,50 euro ook een dagsoep aan. Er zijn bovendien verschillende heerlijk ogende pastaschotels verkrijgbaar. Penne montagnarde en canneloni à la viande (12,50 euro) zijn maar enkele van de vele gerechten op de suggestiekaart.

Ik bestel nog een koffie en geniet van de bittere smaak van de met een chocoladelaagje bedekte koffieboon die ik erbij krijg. Een lekkere lunch, goede koffie: zelfs deze druilerige dinsdagnamiddag klaart er een beetje van op.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?