Collega's
Vorige

1 van 482

Volgende

Koffie op kantoor: niks dan voordelen!

25 mei 2011
Als werknemers één ding gemeen hebben, is het wel hun hang naar koffie. Koffie op kantoor of niet: het maakt echt wel een verschil.
Koffiedame

Koffie …

… is geliefd

Niemand kan zonder op het werk. 65 procent van de werknemers drinkt koffie op kantoor. Gemiddeld 3 kopjes per dag. Bedrijven die hun personeel gratis koffie geven, scoren. In koffiebars betaal je je tegenwoordig blauw aan dit zwarte goud.

… doet efficiënter werken

Of houd je op zijn minst wakker, zodat je kàn werken. Ochtendmensen hebben er misschien niet zo’n nood aan, maar voor nachtraven is een portie cafeïne meestal onmisbaar om de voormiddag door te komen.

… zorgt voor een betere werksfeer

Koffiebreaks brengen collega’s samen. Je blijft er niet alleen wakker van, samen koffie drinken verbetert de teamgeest en de bedrijfscultuur. Het is helemaal geen verliespost voor bedrijven zo blijkt: 40 procent van de ondervraagde werknemers hadden productieve werkconversaties aan de koffieautomaat. Zeggen ze zelf …

… is goed voor de werkmoraal

Werknemers voelen zich meer gewaardeerd als ze van hun baas gratis voordelen krijgen. In crisistijden moet er bespaard worden en moet iedereen een tandje bijsteken. Maar bedrijven die de koffie gratis houden, geven de boodschap aan het personeel dat de situatie niet hopeloos is en alles wel goed komt.

… is niet duur

Is jouw baas toch te gierig om gratis koffie te geven? Waarom zet je dan niet zelf een koffiezet op kantoor, en voer je een beurtrol in wie voor de filters en gemalen koffie moet zorgen. Makkelijk toch?

(mr) – Bron: Businessinsider.com

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook