Kaaicafé: Ideaal voor een gure winterdag

Anderhalf jaar geleden werd het café van het Kaaitheater opnieuw geopend nadat het maar liefst twee jaar lang ontoegankelijk was voor het publiek. Tijdens de sluiting werden ingrijpende verbouwingen uitgevoerd. Het resultaat mag gezien worden: een open en luchtige ruimte met de moderne uitstraling die het eetcafé vandaag heeft. Architect Philippe De Hullu tekende de plannen. Dirk Meylaerts en Tom Mares ontwierpen de inrichting en het meubilair.

18 november 2010

Delen

Kaaicafé

Verticale lijnen domineren het interieur in de vorm van de eenvoudige peertjes die de ruimte verlichten en de kleurige metalen constructies die vloer en plafond verbinden. Die wat industriële look wordt doorgetrokken in de kale bakstenen muren en de betonnen zuilen. Een opvallend detail zijn de partijen berkenstammen die dienst doen als kapstok. Aan enkele van die stammen hangen overigens de kranten van de dag.

De keuze op de kaart is beperkt maar gevarieerd. Voor 3,50 euro heb je hier een tomatensoep met korstjes. Wok van eendeborst, oesterzwammen, appeltjes, rode ui en druifjes kost 16 euro. Ik proef van een royale portie groentequiche met tomatencoulis (15,50 euro) en de papardelle carbonara (10,50 euro). Die laatste wordt op een erg originele manier gepresenteerd (met een rauw eitje in de schaal om door de saus te mengen) en smaakt bijzonder romig. Minder geslaagd zijn de vele witte harde stukjes in het spek, die iemand er blijkbaar vergat uit te halen. Een groot deel van de aangeboden gerechten zijn overigens vegetarisch.

Kaaicafé in Brussel Kaaicafé in Brussel  Kaaicafé in Brussel

Biologische fruitsappen

Voor 4 à 6 euro kan je ook verschillende ongesofisticeerde broodjes krijgen. Enkele mogelijkheden zijn kaas, américain, brie en geitenkaas met Gandaham. Het Kaaicafé lijkt veel belang te hechten aan eerlijke producten. Op de grote krijtborden in het café vind je onder andere verschillende soorten biologische fruitsappen terug, net als biowijn Soleus Cabernet Sauvignon.

Samengevat: dit eetcafé biedt de ideale omstandigheden om op een gure wintermiddag een krantje te lezen, te genieten van een lekkere gemberthee, te bekomen van een aangrijpend concert of gewoon om bij een geslaagde maaltijd nog eens bij te praten met oude vrienden. Ook mooi meegenomen: in het Kaaicafé is er gratis wifi. De bar is open van maandag tot vrijdag van elf tot tien, en na de voorstellingen. Eten kan je hier van twaalf tot half negen.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?