CV
Vorige

1 van 172

Volgende
Volgend artikel:

Mag je liegen op je cv?

Hoe maak je een interactief video-cv?

Het gewone cv heeft afgedaan. Het cviv is het nieuwe buzzwoord: het curiculum vitae interactive video. Hoe pak je dat aan?
#

5 manieren hoe je dankzij YouTube aan een job kan geraken.

1. Promoot jezelf

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een promofilmpje posten op YouTube kan je heel wat nieuwe kansen opleveren. Tom Ferry is de auteur van een succesvol boek Life! By Design. Tweeënhalf jaar geleden zette hij zijn eerste filmpje op YouTube in een poging om zijn publiek te vergroten. Sindsdien post hij er een à twee per week. Met succes: hij kreeg spreekopdrachten en consultancy jobs over de hele wereld. Ferry’s tips: maak regelmatig nuttige video’s voor je followers, voer de juiste tags in en je zal je publiek stelselmatig zien groeien.

2. Verfilm je cv

Je moet niet slaafs volgen wat een bedrijf in de jobadvertentie vraagt. Wil je er dolgraag gaan werken? Haal dan alles uit de kast om je toekomstige baas te overtuigen dat jij het bent die hij moet hebben. Dat zal niet lukken met een gewone motivatiebrief waarvan er tientallen op zijn bureau belanden. Als je wil opvallen, moet je het anders aanpakken. Zoals Graeme Anthony bijvoorbeeld.

                       

3. Post en hoop

Soms moet je ook wat geluk hebben. Zo zijn er de YouTube ontdekkingen. De bekendste is waarschijnlijk Justin Bieber. Toen nog een salonmuzikant, nu een wereldster. Filmpjes van Bieber die thuis zong, bereikten in een mum van tijd honderden en daarna duizenden bezoekers. Zijn huidige manager ontdekte hem en in oktober 2008 tekende hij een platencontract bij Island Records. Nu nog altijd is hij YouTube koning: met net geen 1 miljard views moet Justin Bieber alleen Lady Gaga nipt laten voorgaan.

Dit recept is niet beperkt tot tieneridolen. Als je goed bent in het ontstoppen van wc’s, film dit dan en voor je het weet kan je van je hobby je beroep maken.

4. Creëer iets nieuw

Ook als je er niet van houdt om gefilmd te worden kan je aan een job geraken via YouTube. De student Feross Aboukhadijeh maakte YouTube Instant als weddenschap met een vriend. Net na de lancering van Google Instant maakte Aboukhadijeh ook zo’n realtime zoekrobot voor het videoplatform. De CEO van YouTube was zo onder de indruk dat hij Aboukhadijeh een job aanbood via Twitter.

Moraal van het verhaal: creativiteit kan je een job opleveren. Hoe je het ook aanpakt. Maak iets straf in je interesseveld en je kan opgemerkt worden.

5. Spring uit de band

Toen de 23-jarige Brian Freedman een advertentie zag voor het schrijven van artikels voor een site die financieel advies geeft aan studenten, besloot hij om deze video te maken. Hij legt uit hoe je je budget onder controle kan houden dankzij het enveloppensysteem.

In plaats van een traditionele motivatiebrief maakte hij zijn eigen filmpje. En het werkte: hij werd aangenomen.

(mr) – Bron: www.mashable.com                

9 november 2010

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook