Helft Belgische bedrijven gebruikt tablets

9 september 2013
Technologieën die mensen thuis gebruiken, vinden steeds vaker de weg naar de werkvloer. Die opmars komt er dikwijls onder druk van de medewerkers zelf. Dat blijkt uit onderzoek van het vakblad Smart Business Strategies.
tablet gebruik
34 procent van de bedrijven biedt zijn werknemers standaard een mobiel toestel aan.

’s Avonds in de zetel nog even de werkmail checken met de iPad of in de file nog snel een document bekijken op de smartphone. Werknemers gebruiken steeds vaker hun eigen toestellen voor professionele doeleinden. Bedrijven merken dat, zien er het voordeel van in en zorgen almaar meer zelf voor de nodige toestellen.

Zowat de helft van de Belgische bedrijven (49%) zegt inmiddels tablets te voorzien voor (een deel van) het personeel. Driekwart koopt smartphones en een kwart doet mee met cloud computing.

Dit alles blijkt uit een marktonderzoek, gepubliceerd in het ICT-jaarboek 2013-2014, van het vakblad Smart Business Strategies. De studie is uitgevoerd bij 400 Belgische bedrijven en hun IT-verantwoordelijken door InSites Consulting.

Mobiel kantoor

Ook de opmars van het mobiele kantoor zet zich door. Momenteel biedt 34 procent van de bedrijven hun werknemers standaard een mobiel toestel aan. Meestal is dat een laptop, soms ook een tablet-pc.

Daarmee steken de bedrijven met een ‘mobiele aanpak’ (iedereen standaard een mobiele pc) dit jaar voor het eerst de bedrijven met een ‘vaste aanpak’ (iedereen standaard een desktop-pc) voorbij. 32 procent van de bedrijven geeft nog altijd standaard een desktop-pc aan zijn werknemers.

Het upgraden van het pc-park en de Office-omgeving staat bij de meeste bedrijven bovenaan de agenda voor de komende twaalf maanden. Daarnaast blijken ook veiligheid en mobiliteit belangrijke IT-prioriteiten.

De populairste ICT-leverancier binnen bedrijven blijft Apple, net als vorig jaar. De top 5 wordt vervolledigd door Dell, HP, Telenet en Samsung.

(wv) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook