Bedrijfswagen Vorige

1 van 103

Volgende

Gratis lunchbonnen en mobiliteitsbudget voor iedereen die uit Antwerpse spits blijft

Vanaf 3 september 2018 gaat Gazet van Antwerpen een uitdaging aan met iedereen die werkt of woont in Antwerpen en ’s morgens of ’s avonds vaststaat in de spits. “Blijf je voortaan met de wagen uit de spits, dan word je beloond met een mobiliteitsbudget en tot 2 lunchbonnen ter waarde van 25 euro per maand”, luidt het bij de krant.

3 september 2018

Delen

File in de Antwerpse spits.

Naar aanleiding van deze uitdaging is de GvA Olympus-app (iOS + Android) gelanceerd. Dankzij de geïntegreerde MAAS-technologie (Mobility as a Service) regel je daarmee al je verplaatsingen, met alle mogelijke duurzame mobiliteitsalternatieven als het openbaar vervoer (trein, tram, bus), de deelwagen (Cambio, vanaf dit najaar), Blue-Bike, Vélo én de watertaxi. In één beweging kan je bovendien meteen tickets kopen voor al je verplaatsingen.

De app registreert tenslotte automatisch hoe vaak je ‘spitsstopt’, en berekent dus ook hoeveel lunchbonnen je verdient.

3 manieren om uit de spits te blijven

  1. Vertrek vroeger of later dan de spits.
  2. Kies voor een alternatief vervoersmiddel als de fiets, tram, trein, waterbus, enz.
  3. Werk een dag van thuis.

Mobiliteitsbudget en gratis lunchbonnen

Zodra je aangeeft dat je de uitdaging wil aangaan, krijg je een startbudget van 8 euro. Daarmee kan je alvast je eerste tickets voor trein, tram, bus, … aankopen.
Per ‘spitsstop’ spaar je bovendien punten waarmee je gratis kan lunchen in een twintigtal restaurants. Per maand kan je tot 1 gratis lunchbon van 25 euro bij elkaar sparen.

Belangrijk: ook als je vandaag al nooit in de spits in Antwerpen staat, kan je deelnemen aan de uitdaging. Je krijgt eveneens een mobiliteitsbudget en kan óók punten sparen voor een gratis lunch per maand. Je doet dit eenvoudig door bevriende spitsrijders te overtuigen om zo vaak mogelijk uit de spits te blijven.

Waarom deze actie?

Gazet van Antwerpen wil graag heel sterk inzetten op mobiliteit en duurzaamheid. Vanuit hun kantoor zien ze namelijk elke dag de spits aangroeien. En het is geweten dat op sommige plaatsen in Antwerpen meer fijn stof in de lucht zit dan zuurstof. Daar willen zij niet gewoon over schrijven, GvA wil die problemen ook actief mee aanpakken. Vandaar deze Spitsstop-uitdaging, om samen met iedereen die werkt of woont in Antwerpen voor minder files en gezondere lucht te zorgen.

Wil je zelf graag deelnemen? Surf dan naar Gva.be/ikstop en zeg stop tegen de spits!

(ap/kv) 

Antwerpse spits

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?