Vorige

1 van 581

Volgende
Volgend artikel:

Neem je loopbaan zélf in handen: 6 tips

Gezocht: Event Manager. Droomjob voor wie hobby met beroep wil combineren

18 juli 2016
Het team van ESSMA
Het team van ESSMA verwelkomt een dynamische collega op Stayen.
Je houdt van voetbal, reizen en organiseert graag evenementen. Voor velen is dat de ideale start van een vacature voor een droomjob. Guess what? In Sint-Truiden is men op zoek naar iemand die graag de tanden wil zetten in zo’n functie…

Sla er de vriendenboekjes uit je jeugd op na: als kind wou je ongetwijfeld dolgraag (m/v) dokter, piloot, politieagent of voetballer worden. Naargelang de leeftijd vordert, schuiven de dromen een beetje op. Daarna komen jobs die raakvlakken hebben met je hobby’s bovenaan het wensenlijstje. Zoals reizen, sporten of uitgaan. En dus kunnen we vermoeden dat er heel wat gegadigden zijn voor een job waarbij je de ene week in Camp Nou in Barcelona vertoeft, de volgende in het Emirates Stadium in Londen doorbrengt en daarna doorreist naar de Allianz Arena in München. Je overlegt er met de clubmanagers, terreinverzorgers en veiligheidsverantwoordelijken. En je organiseert er stadionbezoeken, workshops, congressen en andere events. Zeg nu zelf: klinkt zeer veelbelovend!

Optimalisatie

“Dat vinden wij ook”, lacht Sofie Jans van ESSMA, wat staat voor European Safety & Stadium Management. “We zijn een non-profit ledenorganisatie waarbij zo’n 400 Europese voetbalclubs, stadions, nationale voetbal- en rugbybonden en een 80-tal bedrijven aangesloten zijn. Om maar enkele voorbeelden te noemen: FC Barcelona, Johan Cruijff Arena, Manchester City, Galatasaray, Wembley Stadium, La Liga, KRC Genk, Spartak Moskou, enzovoort. Het doel van onze organisatie is dat we onze leden helpen bij de optimalisatie van hun stadion. Zo zetten we evenementen op waarbij ze van experten -en van elkaar- kunnen bijleren over diverse onderwerpen, zoals de veiligheid in het stadion, het verhogen van de beleving bij de fans, de ideale terreinverlichting, het onderhoud van het grasveld, mobiliteit in en rond het stadion, aandachtspunten bij bouwwerken, duurzaamheid, cashless-betaalsystemen, enzovoort.”

“Concreet organiseren we workshops, rondreizen langs diverse stadions, een jaarlijks congres en lezingen van experts in het stadion van één van onze leden. De collega die we bij ESSMA hiervoor zoeken, is dus veel onderweg om al deze activiteiten van a tot z uit te werken.”

Assertief

Een droomjob, maar toch niet te onderschatten. “Inderdaad, want je moet over heel wat troeven beschikken”, aldus nog Sofie Jans. “Je moet uiteraard bereid zijn om vaak te reizen, heel flexibel kunnen werken, zelfstandig problemen kunnen oplossen, assertief zijn, goed functioneren in teamverband, communicatievaardig zijn in meerdere talen, punctueel zijn, enzovoort. Allemaal eigenschappen die nodig zijn om een sterk, innovatief programma uit te werken waar veel leden naartoe komen, die daarna tevreden naar huis keren. En dat binnen een afgelijnd budget.”

De Event Manager van ESSMA heeft de bovenste verdieping van Stayen, het stadion van STVV, als uitvalsbasis. “Het is geen toeval dat ons kantoor hier gevestigd is”, zegt Sofie Jans. “In de opstartperiode van ESSMA was Stayen één van onze actieve leden en één van onze bestuurders, Dimitri Huygen, is van deze regio.” (Momenteel is Dimitri Huygen Business Director bij Royal Antwerp FC en is Cyril De Greve aangesteld als Managing Director, nvdr.). “Het operationele team bevindt zich dus in Limburg, maar ons werkdomein situeert zich in heel Europa. En zelfs verder, want we organiseren af en toe ook trips in de VS en andere landen in opdracht van onze leden. Vervelen zullen we ons niet snel doen… “

(kme) - Foto: HBvL 

  • Jobs voor event manager

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16332 andere jobs