Vorige

1 van 582

Volgende
Volgend artikel:

5 alarmsignalen: hou jij dit werk vol tot aan je pensioen?

Geslachtshormoon bepaalt je carrièrekeuze

8 september 2011
Vrouwen die lijden aan het ‘adrenogenitaal syndroom’ zouden zich meer aangetrokken voelen tot jobs die rond voorwerpen draaien dan tot banen waarbij mensen centraal staan.
Hormonen

Het adrenogenitaal syndroom is een stoornis op het vlak van de hormonenproductie in de bijnieren waarbij er onder meer te veel testosteron wordt aangemaakt. Onderzoekers van de Pennsylvania State University ontdekten dat vrouwen die lijden aan het syndroom sneller kiezen voor een carrière als vliegtuigpiloot of ingenieur en minder snel voor een loopbaan als bijvoorbeeld verpleegster.

Mannelijk hormoon

Naarmate de overproductie van bepaalde mannelijke hormonen bij vrouwen toeneemt, wordt hun voorkeur voor technische beroepen bovendien duidelijker, zo zeggen de onderzoekers Sheri Berenbaum en Adriene Beltz van de Pennsylvania State University in het webmagazine MedicalXpress.

Vrouwen die niet aan het adrenogenitaal syndroom lijden, voelen zich dan weer minder dan mannen aangetrokken tot technische beroepen als ingenieur en chirurg. Ze tonen meer belangstelling voor jobs waarin interactie met andere mensen centraal staat, zoals sociaal werker of leerkracht. Deze interesses komen wellicht al op heel jonge leeftijd tot stand, aldus nog de onderzoekers.

(mo) - Bron: Express.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16965 andere jobs