Mobiliteit
Vorige

1 van 111

Volgende

FileWekker app voorkomt files

In Nederland werd een nieuwe app ontwikkeld die pendelaars automatisch een signaal geeft van zodra hun route filevrij is. De ‘FileWekker’ stelt werknemers in staat de spits uit de weg te gaan.
#

De app is een initiatief van de Taskforce Ontspits, waarbij zowel overheden als het bedrijfsleven in de regio Amsterdam betrokken zijn. De gratis mobiele applicatie moet de bereikbaarheid van de hoofdstedelijke regio verbeteren.

190.000 filependelaars

Hoewel de app geïntroduceerd werd in de regio Amsterdam, kan ze in heel Nederland worden gebruikt. In België bestaat de applicatie – helaas – nog niet.

Vandaag krijgen dagelijks ongeveer 190.000 Nederlandse autopendelaars te maken met files in en rond de stad Amsterdam. Mochten 10.000 van hen de files proberen te mijden, zou de bereikbaarheid al significant verbeteren.

Steun van bedrijven

Enkele grote bedrijven die gevestigd zijn in of rond de Nederlandse hoofdstad, beloofden al actief aan de slag te gaan met de zogenaamde FileWekker. Het gaat onder andere om ABN Amro, Dura Vermeer, HP, KPMG, TNT, UPC, Vodafone en VUmc. In totaal stellen zij in de regio ruim 25.000 werknemers tewerk.

‘Met deze persoonlijke tool kunnen onze medewerkers heel eenvoudig files mijden en hun tijd - zowel werk als privé - zo effectief mogelijk gebruiken. Bovendien zet de app mensen aan het denken over hun vaste gedragspatroon van reizen in de spits’, zo verklaart Alexandra Philippi, hr-directeur bij ABN Amro.

(mo) – Meer info: www.filewekker.com 

7 september 2017
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook